Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


klamm_steven_-_biografie

Klamm, Steven

Biografie


Ed van Eeden (Nijmegen 12-6-1957), Nederlands schrijver, vertaler en journalist. In 2000 verscheen de thriller Dossier jeugdbende, zijn eerste politieroman, tevens het eerste deel van de reeks DISTRICT NOORD (speelt in Utrecht-Noord, waar Van Eeden zelf ook woont). In 2001 verschenen deel 2 en 3: Dossier gifmoord en Dossier vrouwenhandel, in 2002 deel 4, Zwarte Lotto. De hoofdpersoon van deze reeks is inspecteur Fons Snetlage, die met zijn zogenaamde flexteam ingewikkelde zaken weet op te lossen. Van Eeden laat zich voor zijn politieromans altijd uitgebreid adviseren door wetenschappers en (ex)functionarissen van de politie.

Hij debuteerde als romanschrijver met De vogelspin (1999), een roman met thrillerelementen. Zijn tweede roman, Liefste litteken (2003), gaat over de worstelingen binnen een liefdesrelatie. meer over zijn romans

Ed van Eeden studeerde Nederlands, filosofie en Algemene Literatuurwetenschap. Tijdens zijn studie vervulde hij een vijftigtal verschillende baantjes om in zijn levensonderhoud te voorzien. Sinds 1989 werkt hij als freelance (literair) journalist, publicist en vertaler (o.a. van Amin Maalouf en John Updike). Hij was tevens werkzaam bij Boekblad en is een van de tekstschrijvers van Ook dat nog! (KRO). Onder het pseudoniem Steven Klamm maakte hij een reeks griezelboeken voor kinderen. Van Eeden publiceert ook regelmatig over sport en het schaakspel (vaste schaakrubriek in het blad Management Team). Hij is voorzitter van de Utrechtse schaakclub Oud Zuylen.

Bron: edvaneeden.nl

klamm_steven_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 22:43 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online