Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


tijdwinkel_de_iv
Boektitels: T > - 001 t/m 100

Titel: De Tijdwinkel
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie: (2012)

Auteur:

Prins, Ruben
Naar een idee van: Jager, Daniel
Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s):

Uitgever (jaar): Uitgeverij Zwijsen b.v., Tilburg - BoekenBakkers (2012)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Harde omslag
Soort: Roman | Pagina's:
Genre: Fantasy - Jeugd

ISBN:
Opmerkingen:
Verhalen wedstrijd voor kinderen van 13 jaar en jonger uitgeschreven door EMTÈ Supermarkten.
Acht bekende kinderboekenschrijvers hebben elk een titel en een verhaallijn geschreven. Kies jouw favoriet en maak jouw verhaal van ongeveer één of twee A4tjes.
De schrijvers zullen de acht winnende verhalen afbakken tot echte boeken!


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Naar het verhaal idee van Daniel Jager: (13 jaar)
1. Te laat
Het was 10 uur in de morgen, Jack werd wakker. Hij keek op zijn wekker, zijn wekker had een handige functie waarop je de dag kon zien. Het was maandag, en Jack had geen zin in school. Hij zou vast weer in elkaar geslagen worden. Jack keek nog een keer op zijn wekker, terwijl hij hoopte dat het plotseling zaterdag was, maar nee het was nog steeds maandag 10 uur. Wacht eens even… 10 UUR?! Jack sprong uit zijn bed kleedde zich aan en keek wel 10 keer in de spiegel, om er zeker van te zijn dat hij er goed uitzag Het was een lange spiegel tot aan zijn knieën. Hij sprong op de fiets. Er was geen tijd om te eten hij moest NU vertrekken.

2. De winkel
Het trappen deed best wel pijn aan zijn voeten, maar dat zou wel komen omdat hij nog aardig moe was. Er was niemand op het schoolplein, de grond was erg koud omdat het gister geregend had. Hij had wiskunde in b45. De school had deuren met raampjes erin zodat je naar binnen kan kijken. Hij zag zijn klasgenoten zitten, zij zagen hem niet. Misschien kon hij gewoon beter spijbelen, want hij wou niet in elkaar geslagen worden, maar misschien als hij naar binnen zou lopen zouden ze hem eindelijk stoer vinden en zou hij niet meer in elkaar geslagen worden.

Na een minuut lang na denken (ook al leek het een uur) besloot hij naar binnen te gaan. de deurklink ging naar beneden en de hele klas keek op. 'Je bent weer eens te laat', zei de leraar 'dit is nou al 5de keer Jack. Je begrijpt natuurlijk dat ik nu contact met je ouders moet opnemen.' Jack knikte treurig, er vloog een propje door de lucht, maar Jack zag hem niet en werd op zijn hoofd geraakt. En toen hij verder de klas in liep werd er iets geschreeuwd: 'Hij is zijn schoenen vergeten!' De klas lachte zich rot en de leraar zei niks.

De rest van de schooldag leek wel vijf dagen te duren. gelukkig kon hij wel een paar sokken lenen. Toen hij de laatste bel hoorde, ging hij meteen naar de fietsenstalling en trok zijn fiets uit het rek. Maar hij was vergeten om zijn fiets van het slot te halen. Hij hoorde de deur al open gaan en hij wist dat het niet lang ging duren totdat ze hem zouden zien. Hij kreeg het slot net op tijd open en fietste weg, hij nam alle nauwe steegjes die er maar waren. En toen kwam hij langs een oude winkel, hij had hem nog nooit gezien.

3. Het kan nog een keer … als je wilt
Het moest wel een hele oude winkel zijn want het enige wat je nog van de naam van de winkel kon zien was de 'T', maar wacht eens even; er staat helemaal geen 'T' in winkel. De ramen waren stoffig en je kon er nauwelijks naar binnen kijken, het huis bleek van hout gemaakt te zijn. Er waren geen andere winkels, restaurants of dat soort dingen. Je zag alleen de winkel en zijkanten van huizen. De geheimzinnigheid sprak hem aan, hij besloot naar binnen te gaan.

Net toen hij de deurklink vastpakte vloog er een vleermuis langs. Jack schrok zich kapot en liet de deurklink weer los. Even twijfelde hij maar besloot toen dat hij toch naar binnen moest. Hij greep de deurklink vast en twijfelde weer, maar trok hem toch naar beneden. Toen hij binnen was zag hij allemaal klokken met namen er onder. Er scheen niemand te zijn. Hij las alle namen hardop voor, 'Melinda Bakker, Tim van der Donder, Max Visser…' En toen zag hij een erg bekkende naam, het was.. het was zijn eigen naam.

Er klonk een donkere stem 'Jack van der looy' Jack keek in het rond maar kon de man niet vinden, de stem was onherkenbaar en er was geen richting in de stem. 'Ik wist dat je zou komen, ik hoorde dat je een slechte dag had op school.' Er klonk een galmend geluid achter hem, zijn schoenen waren achter hem op de grond gevallen. 'b-bedankt, d-denk ik.' 'alsjeblieft.' Er kwam nu richting in de stem en er stond een lange zwarte gedaante aan het einde van de hal, de hal was erg lang en er stonden erg veel klokken.' 'Waarom staat mijn naam hier en hoe weet u mijn naam en dat ik een slechte dag had.' 'Rustig maar, dit hier is de tijdwinkel. Je kan hier tijd kopen.' 'Wat? Maar hoe werkt dat? Krijg ik dan een dag extra of kan ik iets overdoen…' 'Zo iets, hier hou ik alle tijd bij van iedereen over de hele wereld. en als je iemands klokje terug draait gaat die persoon terug in de tijd en dat allemaal voor maar één ding.' 'Waarvoor?' Jack werd erg nieuwschierig want als hij terug gaat naar het moment dat hij voor het eerst in elkaar geslagen werd. 'je zal moeten vergetten waar deze winkel is en alles weer opnieuw beleven.' Dit maakte alles anders want dan zou hij ook weer alle begraffenisen opnieuw moeten beleven en wat nou als hij het niet kon voorkomen, maar toch besloot hij het te doen. 'Ik doe het!' Er verscheen een grijns op de mans gezicht. 'draai het klokje maar terug.'zij hij. Hij draaide aan het wieltje en zat weer op de fiets. Welke kant moest hij op, toen was hij links gegaan, maar nu ging hij rechts.

4. Op tijd
Jack fietste samen met zijn vriendin samantha naar school. Hij had een hoop vrienden en was blij. Het was net een deja vu.


tijdwinkel_de_iv.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 21:12 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online