Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


onhandig_geboren_iii
Boektitels: O > - 001 t/m 100

Titel: Onhandig geboren
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie: (2012)

Auteur:

Ede, Bies van
Naar een idee van: Nijhuis, Julia van
Vertaling: Omslag ontwerp: Bakker, Irene | Omslag illustratie: Fialkowski, Camillia
Binnenwerk illustratie(s): Fialkowski, Camillia

Uitgever (jaar): Uitgeverij Zwijsen, Tilburg - BoekenBakkers (2012)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Harde omslag
Soort: Roman | Pagina's:
Genre: Science Fiction/Fantasy - Jeugd

ISBN:
Opmerkingen:
Verhalen wedstrijd voor kinderen van 13 jaar en jonger uitgeschreven door EMTÈ Supermarkten.
Acht bekende kinderboekenschrijvers hebben elk een titel en een verhaallijn geschreven. Kies jouw favoriet en maak jouw verhaal van ongeveer één of twee A4tjes.
De schrijvers zullen de acht winnende verhalen afbakken tot echte boeken!


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Naar het verhaal idee van Julia van Nijhuis: (10 jaar)
Joost loopt door de straat, hij voelt zich raar, kijken ze naar me? denkt hij. hij kijkt de straat door, opeens ziet ze een man die hem recht in de ogen kijkt. 'Ik zal maar oppassen, dadelijk gaat m,n schilderij ook kapot' Fluisterd die in het oor van Joost. Joost schrikt. Is het zo erg? veroorzaakt hij zoveel problemen? Hij zucht en loopt door. Opeens ziet die een winkeltje, hij kijkt erin. Hij ziet een ijzeren olifantje op een gouden blad. Hij aarzelt. Zal die het winkeltje ingaan? denkt die. Hij pakt de deurknop en doet de deur zachtjes open. Hij kijkt rond. wauw, denkt die. deze winkel is echt heel groot. Overal om hem heen ziet de ijzeren standbeeldjes. Hij loopt door de gang van de winkel. Hij stopt even en kijkt naar een gouden vlinder op een ijzeren wolk. Hij blaast de stof van het standbeeldje af. 'Blijf met je vingers van m,n standbeeldje af' Hoort die een man achter hem zeggen. Joost draait zich om en ziet een man met een grote snor en een groene hoed. 'Jij bent toch die jongen die alles kapot maakt?' Zegt die met een lage stem. 'J-ja..' Zegt Joost bang.

'Ik ben Herman, de eigenaar van deze winkel.' Hij steekt z,n hand uit. Joost geeft hem een hand.'Ik ben Joost, aangenaam'. de oude man kijkt hem strak aan. 'Joost, ik heb veel over je gehoord. Leugens, verhalen, vragen,' Zegt die met een zachte stem. 'Vroeger was ik eigenlijk net zoals jij, Alleen een beetje anders. Ga zitten'. Joost Pakt een stoel van de tafel en gaat zitten. Herman ploft in z,n oude Ligstoel. 'Vroeger, Als ik iemand aanraakte, kreeg die een soort uitslag. Ze noemde me een rat die ziektes verspreid. Toen ik dat hoorde, ging ik naar de dokter, Hij wist ook niet wat ik had, hij zij dat die mij niet kon helpen.' De oude man zucht. 'Toen ontmoete ik een vrouw in de bibliotheek. Ze zij dat ze mij kon helpen. Ik ging met haar mee naar huis, ze zij dat ik zo,n ziekte had omdat ik een speciale gave heb.' Joost kijkt met hem met grote ogen aan. Herman ging verder. 'Ze zij dat als die gene een uitslag kreeg, dat die slecht was. Maar wie geen uitslag kreeg, was slecht. Ze zij dat niemand dit mocht weten.' Joost zucht. 'Maar wat heeft dat te maken met mij?' Vraagt Joost met een fluisterende stem.

'Alles wat kapot raakt wat je aanraakt, heeft te betekenen dat die spullen van slecht materiaal gemaakt is, dat soms zelfs de natuur kan verwoesten in 1 Klap. Je verwoest toch niet alle spullen?' Joost zucht. 'Nou, nee, eigelijk niet. De helft eigelijk niet.' De man kijkt hem met grote ogen aan. 'Jij hebt een Speciale gave, Jongen. Verspil die Gave niet.. Die gave kan vrede en Liefde brengen, maar ook Oorlog en Haat.' Joost kijkt op de klok. 'Ik moet denk ik weer gaan.., Dank u voor de uitleg Herman'. 'Haha, geen dank jongen, het was me een genoegen.' Zegt de man met een lachende stem. Joost doet de deur open en loopt naar buiten. Joost loopt door de straat, Hij denkt terug aan wat de man zij. 'Jij hebt een Speciale gave, Jongen. Verspil die Gave niet.. Die gave kan vrede en Liefde brengen, maar ook Oorlog en Haat'. hij heeft honderden vragen in z,n hoofd. Hoe kan hij dan aan deze gave gekomen zijn?, heeft die man wel gelijk?, en waarom verteld die man het hem….


onhandig_geboren_iii.txt · Laatst gewijzigd: 2019/12/07 12:19 door predikerEr zijn 10 bezoekers online