Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


odyssey_5

Titel: Odyssey 5
Nederland / België:
Genre: Science Fiction/Horror | 60 min. | .. jaar | TV Serie

Productiemaatschappij: Columbia TriStar - Canada (2002–2004)

Regisseur:
=Coto, Manny

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Coto, Manny

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Weller, Peter - (Chuck Taggart)
= Roché, Sebastian - (Kurt Mendel)
= Gorham, Christopher - (Neil Taggart)
= Silva, Leslie - (Sarah Forbes)
= Thomas, Tamara Craig - (Angela Perry)
= Clayton, Gina - (Paige Taggart)
= Codrington, Jim - (Troy Johnson)
= Mitchell, Kenneth - (Marc Taggart)
= Jarrett, Phillip - (Paul Forbes)

Volledige Rolbezetting - Odyssey 5


Korte inhoudsopgave:
Serie over de bemanningsleden van de shuttle Odyssey, zij zijn de laatste mensen in het heelal. Dan bevinden ze zich plots in een kunstmatige omgeving en komen ze meer te weten over de ondergang van de aarde. We zagen de aarde vernietigd worden en in een hartslag was alles en iedereen die kenden weg. We waren met zijn vijven, de bemanning van de spaceshuttle Odyssey en we waren de enige overlevenden. Een mysterieus wezen die zichzelf De Zoeker noemde, heeft ons gered en ons terug in de tijd gestuurd. En nu hebben we nog vijf jaar te leven. Vijf jaar om te ontdekken wie of wat de aarde vernietigd heeft en vijf jaar om het te voorkomen.De bemanning van de Odyssey, een spaceshuttle die in een baan om de aarde zweeft, moet vol afgrijzen aanzien hoe de aarde voor hun ogen explodeert. Commander Chuck Taggart, een geneticus, Taggart’s zoon, een TV nieuwspresentatrice en een astronaut ontsnappen met de shuttle de ruimte in. Ze ontmoeten op mysterieuze wijze een wezen dat aanbiedt om hen vijf jaar terug in de tijd te sturen om de aarde te redden. De bemanning van de Odyssey ontdekt dat zelfs de kleinste handeling van hun kant al snel de loop van de geschiedenis op onverwachte en zelfs mogelijk vernietigende wijze kan wijzigen. Ze zullen de handen ineen moeten slaan en zeer voorzichtig te werk gaan om hun reddingsmissie te laten slagen.


Opmerkingen:

Info:
Odyssey 5 is a Canadian science fiction series that first ran in 2002 on Showtime in the United States and on Space in Canada.

In the United States, the initial run of the series ran for 14 of the 20 episodes, leaving the six remaining episodes unaired for a period of roughly two years. (They aired in 2004 on Showtime as “missing” episodes, which ostensibly included the open-ended series finale.) The series made a full run of all 20 episodes in the United Kingdom on Sky One and on Sci Fi Channel and in Canada. In 2004, the series aired in Finland on Nelonen and thus could also be seen in Estonia, and in June 2004 it premiered in Germany on Sat.1. In 2005, it aired in the Netherlands on NET 5 after midnight. In addition, Odyssey 5 is being or has been aired on RTL Klub in Hungary, and premiered in Australia on the Sci Fi Channel in December 2006 and on channel TV6 in Lithuania in 2008.

Currently[when?] the series airs on Cadena 3 (channel 28) in Mexico, the Sci Fi Channel in the United States, SIC Radical in Portugal, Mega Channel in Greece, tv 3 in Estonia, extreme tv in Spain and AXN Sci Fi in Romania , Poland and Bulgaria.

Odyssey 5 is the brainchild of Manny Coto, who served as a script-writer and executive producer during the series run. Through his website and in interviews, Coto has expressed his interest in returning to the series at some point, either continuing it or giving it a conclusion.[citation needed]

The series was produced in Toronto, Ontario, Canada.


odyssey_5.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 22:07 (Externe bewerking)Er zijn 13 bezoekers online