Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


motte_peter_-_biografie

Motte, Peter

Biografie


Peter Motte (Geraardsbergen, 31 maart 1966). Professioneel vertaler Engels-Nederlands, Frans-Nederlands en Duits-Nederlands, die echter ook schrijver en publicist is. Door zijn activiteiten met het tijdschrift De Tijdlijn werd hij bekender als redacteur en uitgever van onder andere Frank Roger en Mark J. Ruyffelaert. Hij stopte met het tijdschrift om zich beter te kunnen bezighouden met zijn activiteiten als vertaler. Hij heeft ook geïllustreerd. Na zijn tijdschrift werd hij vooral actief met zijn blogs.

Hij verzorgde ook facsimile-edities van August Snieders en Omer K. De Laey, en van Frank Roger (zie bibliografie). Hij organiseerde drie meerdaagse sciencefictionconventies, en meerdere kleinere bijeenkomsten. Hij bracht ook de sciencefiction, fantasy en horror in Vlaanderen en Nederland onder de aandacht van de Franstaligen door de verhalenbundel La ligne de temps hors série 1.

In 2003 begon hij te dichten naar aanleiding van een haiku-wedstrijd. Dat leverde tot nu toe de bundeltjes Ik ben geen boeddhist en Aan niemand opgedragen op.

Sinds 2007 werkt hij mee aan de manga's van Kana Productions, onder andere aan de reeksen Death Note, Shaman King, Bleach en Ikigami..

motte_peter_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 22:14 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online