Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


krachten_van_het_kwaad_de_3_-_vuur_van_de_engelen
Hoorspelen / Luisterboeken: > K hl

Titel: De krachten van het kwaad - Vuur van de engelen
Oorspronkelijke titel: Angel fire east (1999)

Auteur:

Brooks, Terry

Vertaling: Hille, Frans
Regie: - | Bewerking: -
Techniek: … | Muziek:

Uitgever: Anders lezen Bibliotheken (2000)
Omroep (jaar): ...
Gebaseerd op: -
Soort: Luisterboek | Genre: Fantasy
Opmerkingen:
Boek 9 van de Shannara Saga


Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Stem(men):
Smit, Marijke


Drager: 1 CD
Tijdsduur: - uur - min - sec
Grootte: 329.4 MB | Formaat: .mp3
ISBN: 9027466238

Hoofdstukken: 21

Vuur van de engelen - Hoofdstuk 1 t/m 21


Korte omschrijving:
De strijd tussen de wereld en het kwaad duurt al millennia. Het is een onzichtbare oorlog die over de gehele wereld wordt gevoerd, waarbij de Ridders van het Woord strijd leveren met de demonen van het kwaad. Als Nest Freemark bij deze oorlog wordt betrokken, ontdekt ze dat zij deze kan beslissen. Als de troepen van beide kampen haar geboorteplaats Hopewell binnendringen, blijkt dat de sleutel tot succes ligt in de mysteries rond haar familie.

Tess Freemark heeft de gave die ze van haar moeder heeft overgeerfd: ze kan de Vreters zien, demonen die leven van negatieve emoties. Negatieve emoties zijn er genoeg in het stadje Hopewell dat onder een sociaal arbeidsconflict gebukt gaat. Een demon van hoge status ziet hierdoor zijn kans om vrij te komen. Als hij zijn doel bereikt, zal de wereld in eeuwige angst en pijn worden gedompeld, maar Tess probeert hem tegen te houden. Ze krijgt hulp van de manke Ross, een 'Ridder van het Woord'. Maar is Ross wel degene voor wie hij zich uitgeeft? Terry Brooks heeft zich met zijn Shannara-cyclus opgewerkt tot een van de populairste fantasyschrijvers van deze tijd. 'Dansen met de demon' is het eerste deel van een andere reeks. In een aantal vorige reeksen toonde Brooks zich als een nogal humoristisch schrijver, maar hier is hij teruggekeerd naar de 'ernstige' fantasy, hoewel enkele karakters, zoals het aardmannetje Twik, nog een komische rol vervullen. “Dansen met de demon” is nogal zwaarwichtig, iets vlakker van stijl dan we van Brooks verwachten, maar heeft een sterke vaart en een goede plot. Vakkundige fantasy voor een breed publiek.

krachten_van_het_kwaad_de_3_-_vuur_van_de_engelen.txt · Laatst gewijzigd: 2018/07/16 23:32 door predikerEr zijn 4 bezoekers online