Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


justice_league

Titel: Justice League
Nederland / België:
Genre: | .. min. | .. jaar | TV Serie

Productiemaatschappij:

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)


Korte inhoudsopgave:
De serie begint met een invasie op Aarde door een buitenaards ras. Om deze invasie het hoofd te bieden slaan Superman, Batman, Wonder Woman, Hawkgirl, Flash, Martian Manhunter en Green Lantern de handen ineen. Ze slagen in hun opdracht, en besluiten voortaan vaker als een team te werken. De groep neemt officieel de naam Justice League aan, en vestigt zich in een satelliethoofdkwartier.

In de rest van de serie komt het team in contact met verschillende schurken. Zo bevechten ze de onsterfelijke Vandal Savage, Flash’ vijand Gorilla Grodd, en Supermans aartsvijand Lex Luthor. Lex vormt zelf een team genaamd de Injustice Gang om de Justice League te verslaan. Dit team bestaat uit The Joker, Ultra-Humanite, The Shade, Solomon Grundy, Cheetah, Star Sapphire en Copperhead. Het team komt zelfs oog in oog te staan met kwaadaardige versies van zichzelf uit een parallel universum.

In de finale van de serie wordt de aarde aangevallen door Hawkgirls volk, de Thangarians. De League weet de aanval af te slaan, maar tegen een prijs. Ze raken hun hoofdkwartier kwijt, en Hawkgirl besluit het team te verlaten vanwege de recente gebeurtenissen.

Opmerkingen:
Tekenaar Bruce Timm, die al eerder de animatieseries Batman: The Animated Series en Superman: The Animated Series maakte, nam de taak op zich om ook de Justice League strips om te zetten tot een animatieserie.

Het was niet de eerste keer dat de Justice League werd omgezet tot animatieserie. In de jaren 70 en 80 verscheen de serie Super Friends. Timm besloot om ditmaal wel gewoon de naam Justice League te hanteren. Tevens koost hij ervoor om slechts een kernteam van 7 helden te gebruikten, zonder extra helpers. Timm wilde de serie zo getrouw mogelijk maken aan de originele strips. Wel koos hij ervoor om de held Aquaman niet te gebruiken, maar in zijn plaats een tweede heldin in het team te stoppen (in de originele strips was Wonder Woman de enige vrouwelijke held in het team). Dit werd Hawkgirl. Tevens besloot hij om in plaats van de hedendaagse Green Lantern (Hal Jordan) de Afro-Amerikaanse Green Lantern, John Stewart, te gebruiken.

De show werd een groot succes, zowel bij fans van de strips als bij een nieuw publiek.

In plaats van korte verhaallijnen van telkens een aflevering bestond de serie uit langere verhaallijnen die over twee of drie afleveringen werden uitgespreid.

Info:
Justice League is een Amerikaanse animatieserie gebaseerd op het gelijknamige superheldenteam van DC Comics. De serie liep van 2001 tot 2004 met een totaal van 52 afleveringen. Daarna ging de serie verder als Justice League Unlimited.

De serie is in Amerika uitgezonden op Cartoon Network. De serie is tevens in Nederland uitgezonden op NET 5 en SBS 6.


justice_league.txt · Laatst gewijzigd: 2015/05/27 11:57 door prediker