Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jungleboek_-_i

Titel: Jungleboek

Originele titel: -

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, - / België, 1992

Genre: Animatie - Fantasy - Familie | 25 min. | AL |

Productiemaatschappij: = Amusement NV | TV serie (1992–…) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: België, 1992 - (14 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenker(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -

- Geen Trailer aanwezig


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Boni, Chris - (Tabaqui de Jakhals)
Domen, Christel - (Coco)
= Versyp, Nolle - (Baloo de Beer)
= Claeys, Dieter - (Mowgli )
= Spruyt, Eddy - (Chucundra)


Korte inhoudsopgave:
TV serie over het mensenkind Mowgli, hij wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden.
De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.

Opmerkingen:

Info:
Jungleboek is een Vlaamse jeugdserie , die in 1993 werd uitgezonden op de commerciële televisiezender vtm. De serie was een televisie-opname van een gelijknamig toneelstuk, gebracht door het NTGent en gebaseerd op het Het jungleboek van Rudyard Kipling.

Het toneelstuk werd geschreven door Jan de Vuyst, geregisseerd door Dirk Tanghe en sinds 1990 gespeeld door het NTG. De Vuyst schreef daarna ook de televisiebewerking uit 1992, die werd geregisseerd door Mark Willems en Christian Vervaet. De opnames gebeurden in het Gentse Tolhuis.

Aan het begin van elke aflevering bracht acteur Nolle Versyp een samenvatting van de voorgaande afleveringen. Voor de serie werden liedjes geschreven door Lieven Coppieters en in 1993 uitgebracht op cd op het label EVA. In 1993 verscheen bij Standaard Uitgeverij ook het boek Jungleboek, of Het verhaal van Mowgli van Jan De Vuyst, met portretten van de personages uit de serie, getekend door Randall Casaer.


jungleboek_-_i.txt · Laatst gewijzigd: 2019/02/05 11:38 door predikerEr zijn 3 bezoekers online