Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jumanji_-_ii

Titel: Jumanji
Nederland / België:
Genre: | .. min. | .. jaar | TV Serie

Productiemaatschappij:

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)


Korte inhoudsopgave:
De serie speelt zich af in een andere continuïteit dan de film. Zo komt Sarah in de serie niet voor. In plaats daarvan spelen enkel Judy, Peter en Alan het spel.

De kinderen Judy en Peter ontdekken op een dag het magische bordspel Jumannji, en beginnen het te spelen. Bij hun eerste beurt worden ze echter het spel ingezogen en belanden in een andere wereld, bestaande uit een jungle. Hier leren ze Alan kennen, een man die al meer dan 20 jaar in het spel opgesloten zit sinds hij het als kind ook begon te spelen. De enige kans voor Judy en Peter om het spel weer te verlaten is het raadsel dat het spel hen heeft gegeven op te lossen.

Judy en Peter slagen hierin en kunnen terugkeren. Alan kan echter het spel niet verlaten omdat hij zijn raadsel nooit gelezen heeft, en dus niet weet wat hij moet doen om weer uit het spel te komen. Daarom keren Judy en Peter regelmatig terug naar Jumanji in de hoop Alan te kunnen helpen, waarbij ze zelf iedere keer ook een raadsel op moeten lossen om het spel weer te kunnen verlaten. Het achterhalen van een manier om Alan uit het spel te krijgen is dan ook een rode draad in de serie. Het drietal komt tegenover vele gevaren in Jumanji te staan, maar ontmoet ook enkele bondgenoten.

Pas in de laatste aflevering slaagt de groep erin om Alan's raadsel te achterhalen en op te lossen, zodat hij ook kan ontsnappen.

Opmerkingen:

Info:
Jumanji is een Amerikaanse animatieserie, gebaseerd op de gelijknamige film. De serie liep drie seizoenen met een totaal van 40 afleveringen. In de Verenigde Staten werd de serie oorspronkelijk uitgezonden van 1996 tot 1999.

De serie was een productie van Adelaide Productions.


jumanji_-_ii.txt · Laatst gewijzigd: 2015/05/27 11:44 door prediker