Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


johnsons_de

Titel: De Johnsons
Nederland / België:
Genre: | .. min. | .. jaar

Productiemaatschappij:

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)


Korte inhoudsopgave:
Victoria Lucas (gespeeld door Monique van de Ven) is een alleenstaande moeder die met haar tienerdochter Emalee (gespeeld door Esmée de la Bretonière) in een appartement woont. Dochter Emalee is niet op een normale manier verwekt, maar tot leven gekomen middels reageerbuisbevruchting, waarbij ene dokter Johnson geassisteerd heeft. De dokter heeft echter niet alleen Emalee tot leven gewekt, maar in het geheim de eicellen van Victoria ook gebruikt om zeven jongetjes te maken.
Wanneer Emalee 14 jaar wordt, wil haar moeder haar trakteren op een kampeervakantie in de Biesbosch. Vanaf haar 14e verjaardag, die gepaard gaat met het voor het eerst ongesteld worden van het meisje, krijgt Emalee echter last van nachtmerries, waarin zeven identieke mannen voorkomen die haar willen bevruchten.

Opmerkingen:

Info:
De Johnsons is een Nederlandse film (Horror/Thriller) uit 1992 van Rudolf van den Berg. ook bekend onder de titels De Blaauwe Johnsens en Xangadix. De film werd genomineerd voor een Fantasy film Award op het filmfestival van Oporto. Het was de laatste Nederhorror film in de twintigste eeuw.

De film is een verwijzing naar de achternamen van de zeven broers, die allemaal geboren zijn met hulp van de Amerikaanse dokter Johnson. Oorspronkelijk was het idee om de film “First Blood” te noemen, verwijzend naar de eerste keer dat het personage Emalee ongesteld wordt tijdens de film.


johnsons_de.txt · Laatst gewijzigd: 2015/05/26 22:02 door prediker