Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


joan_of_arcadia

Titel: Joan of Arcadia

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 2 januari 2005 / België, 2 oktober 2004 (Vlaamse regio)

Genre: Fantasy/Drama | 60 min. | … jaar |

Productiemaatschappij: =Barbara Hall Productions - TV Serie (2003–2005) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 25 september 2003 - (45 episodes)

Regisseur:
= ...

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=...

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Mantegna,Joe Mantegna - (Will Girardi)
Steenburgen, Mary - (Helen Girardi)
= Ritter, Jason - (Kevin Girardi)
= Tamblyn, Amber - (Joan Girardi)
= Welch, Michael - (Luke Girardi)


Korte inhoudsopgave:
Joan of Arcadia is een drama serie waarin tiener Joan cryptische boodschappen krijgt van god. Als God bestaat tenminste… De familie Girardi is een doodgewone familie die in minder gewone situaties verzeild raakt. En dat heeft alles te maken met de dochter des huizes, die er conversaties met God op na houdt. De vader des huizes is Will Girardi en die droomt van een knus en gezellig familieleventje in hun nieuwe woonplaats. Maar als hoofd van de lokale politie-eenheid is dat niet altijd even eenvoudig. Wanneer het gezin zich in Arcadia komt settelen omdat vader Girardi gepromoveerd is tot politiechef van Arcadia en er daar een golf van misdaden uitbreekt, ziet Will zijn droom van een rustig gezinsleventje grondig verstoord. Dochter Joan gedraagt zich eveneens wat raar de laatste tijd. En dat heeft alles te maken met de mensen die plots opduiken in haar leven en haar allerlei boodschappen geven. Uiteindelijk beslist Joan om erover te vertellen tegen haar vriendje Adam en die vreest dat ze aan het hallucineren is. Het gezin bestaat verder nog uit moeder Helen die voor de klas staat, de 16jarige zoon Luke die bezeten is van wetenschap en de oudere broer Kevin die vroeger de sportheld van de school was maar na een auto-accident in een rolstoel is terecht gekomen. Kevin schrijft nu voor de krant. Joan’s beste vriendin Grace duikt ook geregeld op om Joan een handje te helpen bij de cryptische boodschappen die ze van “God” krijgt.

Opmerkingen:

Info:
Joan of Arcadia is een Amerikaanse televisieserie, oorspronkelijk uitgezonden door CBS van 2003 tot 2005.

De serie was een groot succes en won diverse prijzen, en was één van de weinige shows die in het eerste seizoen al genomineerd werd voor een Emmy Award. De titel is een woordspeling op Joan of Arc (Jeanne d'Arc). “Arcadia” uit de titel is de fictieve stad waar de serie zich afspeelt.

Joan of Arcadia gaat over een meisje genaamd Joan Girardi (gespeeld door Amber Tamblyn die eerder te zien was in The Ring), dat met God spreekt. God toont zich in verschillende gedaanten (soms als klein kind op een speelplaats, dan weer als marineofficier of als een oudere vrouw) en geeft Joan allerlei opdrachten, die meestal vreemd of tegenstrijdig lijken, maar uiteindelijk resulteren in een positief einde.

De titelsong van de serie is One of us van Joan Osborne, dat een grote hit was in Nederland en een nummer-één hit in Amerika.

Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Joe Mantegna en Mary Steenburgen als Joans ouders, Jason Ritter (zoon van John Ritter) als haar invalide oudere broer, en Michael Welch als haar jongere broer.

Het eerste seizoen (2003-2004) was in Amerika één van de best bekeken series, maar het tweede seizoen werd stukken minder bekeken, hoewel de serie nog steeds goede kritieken kreeg. De serie werd daarom gestopt halverwege 2005. Zowel een protestactie op het internet als een e-mailcampagne hielden dit niet tegen. Nadat de serie gestopt was werden veel kleinere rekwisieten verkocht via eBay.


joan_of_arcadia.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 22:50 door predikerEr zijn 5 bezoekers online