Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jezus_en_josefine

Titel: Jezus en Josefine
Nederland / België:
Genre: | .. min. | .. jaar | TV Serie

Productiemaatschappij:

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)
= Actrice vrouw niet aanwezig - (Karakter)
= Acteur man niet aanwezig - (Karakter)


Korte inhoudsopgave:
De 12-jarige Josefine baalt ervan dat ze met kerst jarig is. Ze probeert dan ook het kerstfeest af te schaffen, maar iedereen in haar omgeving denkt daar heel anders over. Tegen haar zin moet ze meedoen met het jaarlijkse kerstspel. Samen met haar klasgenoot Oscar, die stiekem verliefd op haar is, maakt ze kennis met de geheimzinnige Thorsen. Een oude man die niets op heeft met het kerstfeest.

In de antiekwinkel van Thorsen ontdekt Josefine een magische kerststal, waarmee ze door de tijd kan reizen. Zo komt ze in het land van de Bijbel terecht, waar ze de eveneens 12-jarige Jezus ontmoet. Komische verwikkelingen zijn het gevolg, als de oude en de nieuwe wereld elkaar tegenkomen. Zo laat Josefine per ongeluk haar mobieltje in Israël liggen. Jozef, de vader van Jezus, weet niet wat hem overkomt als de telefoon overgaat. Jezus raakt betrokken bij gladiatorengevechten en ontdekt hij dat hij wonderen kan verrichten.

Jezus vliegt met Josefine in een tijdmachine terug naar de toekomst en komt in onze wereld terecht. Dan ontbrandt er een strijd tussen goed en kwaad, waarbij Jezus samen met Josefine ten strijde moet trekken tegen het kwaad. In een spannende finale moet blijken of het kerstfeest nog doorgaat…

Opmerkingen:

Info:


jezus_en_josefine.txt · Laatst gewijzigd: 2015/05/26 21:49 door prediker