Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jetsons_the

Titel: The Jetsons

Originele titel: -

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland (14 november 1965)

Genre: Animatie - Science Fiction - Familie | 30 min. | AL |

Productiemaatschappij: Hanna-Barbera Productions | TV Serie | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA (1962–1963) - (75 episodes)

Regisseur:
=Hanna, William, =Barbera, Joseph

Auteur(s) | Bedenker(s):
=Couch, Chuck (1985) & =Gabai, Evelyn

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Singleton, Penny - (Jane Jetson)
= Butler, Daws - (Elroy Jetson)
= O'Hanlon, George - (George Jetson)
= Waldo,Janet - (Judy Jetson)
= Blanc, Mel - (Cosmo S. Spacely)
= Pyl, Jean Vander - (Rosie the Robot)

Volledige Rolbezetting - The Jetsons


Korte inhoudsopgave:
Tekenfilm over een gezin dat niet in het verleden maar in de 21ste eeuw leeft. De Jetsons bestaan uit vader George, moeder Jane, dochter Judy en zoon Elroy. Ze wonen nog steeds op aarde, maar wel in Orbit City, een stad die in de lucht zweeft.
George Jetson werkt als 'digital index operator' voor Spacely Space Sprockets. Hoewel hij maar 3 uur per dag en 3 dagen per week hoeft te werken vindt hij toch dat zijn baas meneer Spacely teveel van hem eist. Jane heeft als huisvrouw ook weinig te doen want door slechts op paar knoppen te drukken staat het eten op tafel.
JetsonsVoor het huishoudelijk werk kan ze een beroep doen op Rosie, een vrouwelijke robot die in een mum van tijd het huis schoonmaakt. Dochter Judy is 16 jaar en een tiener zoals die er een eeuw eerder ook al waren, en vooral bezig met jongens, uitgaan en kleding. Elroy is met zijn 10 jaar het jongste lid van de familie.
Hij is heel slim en weet alles over de ruimte. Astro is de hond van de Jetsons, en zou familie kunnen zijn van Scooby Doo. Ze lijken niet alleen op elkaar maar hebben ook dezelfde manier van 'praten'.

Net als bij de Flintstones zijn er tal van grappige verwijzingen naar het Amerika van de jaren '60. Zo gaan George en Jane op vakantie naar Las Venus waar ze de zanger Dean Martian ontmoeten.

Opmerkingen:
Astro does not appear until episode 1.5 “The Coming of Astro” (21 October 1962), in which he is found by Elroy.

If one does not pay the parking meter, a hand comes out and bangs the faulty parked space car.

Info:
The Jetsons is een Amerikaanse animatieserie geproduceerd door Hanna-Barbera. De serie werd van 1962 tot 1988 op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Hanna-Barbera was ook de maker van de Flintstones, The Jetsons moest de tegenhanger uit het ruimtetijdperk worden. The Jetsons werden gemaakt in samenwerking met het Japans animatiebedrijf Toei animation.

Net zoals de Flintstones is het een sitcom van een half uur, die de typische Amerikaanse cultuur en levenswijze in een ander tijdperk weergeeft. Waar de Flintstones in een wereld leven waar vogels en dinosauriërs de machines aandrijven, stellen de Jetsons het met futuristische alternatieven uit het jaar 2062.

De originele reeksen, 24 afleveringen, werden tussen 1962 en 1963 gemaakt. De serie werd in navolging van The Flintstones zo populair dat men tussen 1985 en 1987 nieuwe afleveringen heeft gemaakt. Er was een zeer grote merchandising rond de serie. Van The Jetsons zijn er twee televisiefilms en twee theaterfilms uitgebracht.

Door de jaren heen werd The Jetsons nog vaak herhaald en zo populair dat er in de jaren '80 werd besloten een nieuwe reeks te maken. Uiteindelijk zouden er nog 51 afleveringen, een speelfilm en twee televisiefilms volgen. In één van de televisiefilms bouwt Elroy een tijdmachine die hen naar het stenen tijdperk brengt, en uiteraard komen ze daar de familie Flintstone tegen.


jetsons_the.txt · Laatst gewijzigd: 2019/02/04 11:46 door predikerEr zijn 2 bezoekers online