Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jellikins

Titel: Jellikins
Nederland / België:
Genre: Fantasy | .. min. | AL | TV Serie

Productiemaatschappij: Productiemaatschappij onbekend - UK (1999-2002)

Regisseur:
=Titley, Ralph

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Lewis, Mikel G. & =Smart, Richard

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Deursen, Frans van - (verteller Nederlandse versie)
Mayall, Rik - (verteller originele versie)

Volledige Rolbezetting - Jellikins


Korte inhoudsopgave:
Aan het eind van de regenboog, in de jolige Jelly-wereld wonen zes vrolijke Jellabies. Hun belangrijkste taak is het maken van regenbogen met de Jellyscoop maar ze hebben ook nog genoeg tijd om te zingen, dansen en leren.

Bouncey, Coral, Strum, Denny, Amber en Pepper beleven samen met hun vriendje Duffy de draak veel leerzame avonturen waarbij bijvoorbeeld een rups in een vlinder veranderd. Duffy woont in de Jelly-grot en is wijs, vriendelijk en altijd beschikbaar om te helpen.

Opmerkingen:

Info:
Jellabies is een Australische kindertelevisiereeks die in 1999 door Winchester Entertainment werd gelanceerd. Deze computergegenereerde 3D-tekenfilm is bestemd voor peuters en kleuters. Elke aflevering duurde 5 minuten.

In de geweldige, toverachtige, kleurrijke Jelly-wereld aan het eind van de regenboog, wonen 6 Jellabies. Bouncey (geel), Coral (roze), Strum (paars), Denny (blauw), Amber (oranje) en Pepper (rood) beleven veel avonturen in hun gelei-achtige wereld. Strum is muzikaal en speelt saxofoon, Bouncey rijdt rond in een botswagentje, Denny woont in zijn boot op het Jellymeer, Pepper woont in een boomhut en de tweeling Amber en Coral leven in een luchtballon. De zevende kleur van de regenboog wordt vertegenwoordigd door de groene Duffy, een draak.

De verteller in de oorspronkelijke Engelstalige versie is de Britse komiek Rik Mayall. De serie werd in de Nederlandse versie ingesproken door Frans van Deursen en Peter de Gelder, in de Vlaamse versie door Luc Vandeput.


jellikins.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/16 23:22 door prediker