Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


jackie_chan_adventures

Titel: Jackie Chan Adventures
Nederland / België:
Genre: Animatie -Fantasy/Aktie | 30 min. | 6 jaar | TV Serie

Productiemaatschappij: Columbia TriStar Television - USA | Hong Kong (2000–2005)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Rogers, John

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Chan, Jackie - (Himself)
= Sie, James - (Jackie Chan)
= Chan, Stacie - (Jade)
= Shimono, Sab - (Uncle)
Brown, Clancy - (Ratso)
= Nelson, Noah - (Tohru)
= Baldwin, Adam - (Finn)

Volledige Rolbezetting - Jackie Chan Adventures


Korte inhoudsopgave:
Hoewel Jackie samen met zijn oom en vriendin Jade de draak Shendu heeft overwonnen, waart de geest van de demoon nog steeds rond. Vervloekt door zijn soortgenoten krijgt Shendu de opdracht een waardevol kistje te bemachtigen, waardoor er op aarde totale chaos zal ontstaan. Het is dus aan Jackie en de zijnen om Shendu en zijn meester, de 'Black Hand', voor te zijn en het kistje in veiligheid te stellen.

De serie draait om de fictieve avonturen van Jackie Chan, die in de serie geen filmster is maar een archeoloog en vechtsportexpert. Hij raakt tegen wil en dank betrokken bij een aantal bovennatuurlijke praktijken, en wordt gerekruteerd door de organisatie Section 13 om te helpen bij het bevechten van deze praktijken. Jackie krijgt hulp van zijn nichtje Jade, zijn knorrige oude oom (wiens echte naam niet wordt onthuld) en zijn vriend Captain Black.

Seizoen 1 – De Twaalf Talismannen

Dit seizoen telt 13 afleveringen en introduceert de hoofdpersonages. Centraal in dit seizoen staat de jacht op de twaalf magische talismannen. Elk van deze talismannen symboliseert een dier uit de Chinese zodiak en heeft een bepaalde eigenschap. De misdadige organisatie genaamd de Zwarte Hand (Dark Hand) zit achter de talismannen aan om met hun magie de demonentovenaar Shendu te bevrijden uit zijn versteende vorm. In de finale van het seizoen wordt Shendu bevrijd, maar Jackie weet de talismannen terug te stelen waarna Jade Shendu's lichaam vernietigt.

Seizoen 2 – De Demonportalen

Dit seizoen telt 39 afleveringen.

Bij aanvang van het seizoen blijkt dat Shendu niet de enige demon is. Hij heeft nog zeven broers en zussen: Po Kong, de bergdemon, Xiao Fung, de winddemon, Tchang Zu, de donderdemon, Tso Lan, de maandemon, Dai Gui, de aarddemon, Hsi Wu, de luchtdemon en Bai Tsa de waterdemon. Deze zitten opgesloten in een andere dimensie, waar ook Shendu's geest naartoe verbannen is sinds zijn vernietiging. Shendu's geest ontsnapt uit deze dimensie en neemt bezit van het lichaam van Valmont, de leider van de Zwarte Hand. Vervolgens probeert hij de andere zeven demonen te bevrijden uit deze dimensie door de portalen die toegang geven tot deze dimensie op te sporen. Jackie en co zetten de achtervolging in om Shendu te stoppen. Aan het eind van het seizoen wordt Shendu's geest verjaagd uit Valmont en weer opgesloten.

Behalve de afleveringen die om deze verhaallijn draaien, bevat dit seizoen ook enkele opzichzelfstaande afleveringen. Drie hiervan spelen zich chronologisch gezien af gedurende seizoen 1. Tevens wordt in dit seizoen de kwaadaardige tovenaar Daolon Wong geïntroduceerd, die in het volgende seizoen een grote rol speelt.

Seizoen 3 – De dierenkrachten

Dit seizoen telt 17 afleveringen. Aan het begin van het seizoen breekt Daolon Wong in bij Section 13 om de twaalf talismannen te stelen. Jackie vernietigt de talismannen nog liever dan ze aan Daolon Wong te geven. Hierdoor ontsnappen de magische krachten uit de talismans, en gaan over op twaalf dieren die de dieren op de talismans symboliseren. In de rest van het seizoen proberen zowel Jackie en co als Daolon Wong, die nu geholpen wordt door de Zwarte Hand, deze dieren te vangen.

In de laatste aflevering brengt Daolon Wong Shendu weer tot leven omdat hij de enige is op wie de krachten van de draak talisman over kunnen gaan. Shendu verraad Daolon Wong echter en steelt ook de andere krachten terug. Via een oud ritueel wordt Shendu weer in steen veranderd en de talismannen hersteld.

Seizoen 4 – De maskers van de Shadowkhan

Dit seizoen telt 13 afleveringen. In een poging te ontsnappen uit de Section 13 gevangenis roept Daolon Wong per ongeluk Tarakudo, de koning van de demonische Shadowkhan, op. Hij rekruteert de Zwarte Hand om hem te helpen bij het vinden van de 9 maskers waarin zijn generaals zijn opgesloten. Jackie en co moeten hen stoppen voordat de Shadowkhan de wereld in eeuwige duisternis hullen.

Seizoen 5 – De demonenkrachten

Dit seizoen telt tevens 13 afleveringen. Drago, de zoon van Shendu die werd geïntroduceerd in seizoen 4, ontsnapt uit de Section 13 gevangenis. Hij is uit op de zeven vervloekte voorwerpen die eeuwen geleden werden gebruikt om de demonentovenaars te verbannen. Dit om hun krachten te kunnen absorberen. Aan het eind van het seizoen slagen Jackie en co hem ook op te sluiten in de onderwereld, samen met Shendu en de andere demonen.

Opmerkingen:
The opening sequence took almost a year to develop.

Info:
Jackie Chan Adventures is een Amerikaanse animatieserie, met in de hoofdrol een animatieversie van filmster Jackie Chan, die in de serie zelf een archeoloog is. De serie liep vijf seizoenen met een totaal van 95 afleveringen. Daarnaast kwam er een op de serie gebaseerd videospel uit.

De serie werd uitgezonden op onder andere Kids’ WB! en Jetix. In Nederland was de serie in originele Engelstalige versie een tijdje te zien op NET 5. Momenteel wordt de serie in nagesynchroniseerde vorm uitgezonden op Disney XD. Tevens was de serie tijdelijk te zien op Cartoon Network.


jackie_chan_adventures.txt · Laatst gewijzigd: 2015/11/10 02:14 door prediker