Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


i_dream_of_jeannie

Titel: I Dream of Jeannie
Nederland / België:
Genre: Fantasy/Komedie | 30 min. | AL | TV Serie

Productiemaatschappij: Screen Gems Television - USA (1965–1970)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Sheldon, Sidney

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Eden, Barbara - (Jeannie)
Hagman, Larry - (Major Anthony Nelson)
Daily, Bill - (Major Roger Healey)
Rorke, Hayden - (Dr. Alfred Bellows)
MacLane, Barton - (General Peterson)

Volledige Rolbezetting - I Dream of Jeannie


Korte inhoudsopgave:
Samen met Astronaut kapitein Tony Nelson vormt Jeannie een magisch duo!
Jeannie kan door met haar ogen te knipperen en met haar hoofd te knikken ervoor zorgen dat al je wensen uitkomen.

Astronaut kapitein Tony Nelson van de US Air Force land op een onbewoond eiland nadat zijn ruimtecapsule afwijkt van de geplande route. Hij vindt hier een vreemde fles. Wanneer hij de fles opent, komt er een vrouwelijke djinn (geest) genaamd Jeannie uit. Tony is eerst geschokt, maar beseft al snel dat hij zijn voordeel kan doen met deze djinn. Aanvankelijk kan hij haar niet verstaan, tot hij wenst dat ze Engels spreekt. Ook wenst hij gered te worden van het eiland.

Jeannie, die 2000 jaar opgesloten heeft gezeten in de fles, wordt op slag verliefd op Tony. Ze zorgt ervoor dat hij het uitmaakt met zijn vriendin, de dochter van een generaal, en probeert hem vervolgens voor haar te winnen. Tony houdt Jeannie aanvankelijk zo veel mogelijk in haar fles, maar staat uiteindelijk toe dat ze een leven voor zichzelf krijgt. Haar leven draait echter voornamelijk om hem. Haar verliefdheid gecombineerd met het feit dat Tony haar meester is, maken dat ze Tony altijd tevreden probeert te houden. Hiervoor gebruikt ze te pas en te onpas haar magie, wat tot veel onverwachte situaties leidt waarin Tony vaak grote moeite moet doen om Jeannies bestaan verborgen te houden. Tony trekt vooral de aandacht van de psychiater Dr. Alfred Bellows, die keer op keer probeert te bewijzen dat Tony iets verbergt.

Later in de serie ontdekt Tony’s collega Roger Healey het bestaan van Jeannie, en probeert haar krachten een paar keer te gebruiken voor zijn eigen doeleinden. Desondanks respecteert hij Tony’s status als Jeannies meester.

In het derde seizoen blijkt Jeannie een zus te hebben (ook Jeannie genaamd), die Tony een paar keer voor zich probeert te winnen. Aan het begin van het vijfde seizoen wordt Jeannie door haar oom Sully opgeroepen om koningin te worden van het land van haar familie’Basenji. Deze wil dat Tony trouwt met Jeannie om zo de eer van Basenji hoog te houden. Ook wil hij dat Tony de ambassadeur van een vijandig land, Kasja, ombrengt. Tony weigert iemand te doden en wil eerst niets van een huwelijk weten, maar beseft dan hoeveel hij van Jeannie is gaan houden. De twee trouwen en Tony is eindelijk bereid Jeannie aan iedereen voor te stellen. Alleen het feit dat ze magische krachten heeft blijft een geheim tussen hen.

Opmerkingen:
“I Dream of Jeannie” was the last television series to be broadcast in black and white. It began broadcasting “in living color” beginning with Season 2.

Continuity: In the episode where Tony and Jeannie get married, there's a major problem in that genies cannot be photographed. However, in an earlier episode, Tony and Jeannie are surprised by a photographer while kissing and the photo ends up in a newspaper.

Info:
I Dream of Jeannie is een Amerikaanse fantasykomedietelevisieserie. De serie werd oorspronkelijk uitgezonden door NBC van september 1965 tot mei 1970 met in totaal 139 afleveringen. De eerste 30 afleveringen waren in zwart-wit, de rest in kleur.

De titel is een woordspeling op Genie (een Djinn - geest in de fles). De serie draait om een vrouwelijke djinn die de wensen van haar meester moet vervullen.


i_dream_of_jeannie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 22:51 (Externe bewerking)Er zijn 9 bezoekers online