Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


dark_angel_-_ii

Titel: Dark Angel

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, - / België, 3 september 2001

Genre: Science Fiction/Aktie | 60 min. | 12 jaar

Productiemaatschappij: Twentieth Century Fox - TV Serie (2000–2002) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 3 oktober 2000 - (42 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Cameron, James & =Eglee, Charles H.

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Alba, Jessica - (Max Guevera)
= Weatherly, Michael - (Logan Cale)
= Gunn, Richard - (Calvin 'Sketchy' Theodore)
= MacKenzie, J. C. - (Reagan 'Normal' Ronald)
= Miller, Valarie Rae - (Cynthia 'Original Cindy' McEachin)
Savage, John - (Donald Lydecker)
= Ackles, Jensen - (Alec)
= Ballard, Alimi - (Herbal Thought)
= Cummins, Martin - (Ames White)
= Durand, Kevin - (Joshua)
= Scott, Ashley - (Asha Barlow)

Volledige Rolbezetting - Dark Angel - (II)


Korte inhoudsopgave:
Een genetisch gemodificeerde vrouw die weet wat ze wil. Na haar ontsnapping uit het militaire onderzoeksinstituut Manticore, wordt zij door haar voormalige bewakers achtervolgd door de ondergrondse wereld van het 21-eeuwse Seattle.

Opmerkingen:
All of the escaped X5's can be seen wearing black leather jackets when mingling with the public.

Max is X5-452; Tinga is X5-656; Brin is X5-734; Ben is X5-493

Continuity: Logan lives in the Penthouse. But in “Female Trouble” water from his upstairs neighbor's overflowing sink drips from the ceiling.

Factual errors: In “Exposed”, Original Cindy opens Sketchy's camera, overexposing the film. Later on, the prints are all shown to be solid black. In reality, the prints would have been solid white.

Info:
Dark Angel is een Amerikaanse sciencefictiontelevisieserie, gecreëerd door James Cameron en Charles H. Eglee voor Fox Network. Jessica Alba, de hoofdrolspeelster, werd dankzij deze serie een ster.

Dark Angel werd opgenomen in Vancouver, Canada wat tevens het toneel is voor de serie Smallville. De eerste aflevering werd vertoond op 3 oktober 2000. De serie liep twee seizoenen, van 2000 tot 2001 en van 2001 tot 2002. Beide seizoenen kenden 21 afleveringen.

In Dark Angel zijn invloeden van zowel cyberpunk als girl power te herkennen. Als belangrijkste invloed wordt vaak de manga-serie Battle Angel Alita gezien. Ook zijn er overeenkomsten te vinden tussen deze serie en onder andere de speelfilm Blade Runner en de televisieserie Buffy the Vampire Slayer.

Het eerste seizoen was een succes en de serie kreeg een grote fanschare. Het tweede seizoen haalde echter veel lagere kijkcijfers, waardoor de serie door Fox van de buis werd gehaald. De fans gaven Fox de schuld voor het zakken van de kijkcijfers, omdat het station de uitzendingen verplaatste van de dinsdagavond naar de ongunstigere vrijdagavond. Ook moesten er wijzigingen worden aangebracht in het format, door budgettaire problemen vertrokken hoofdrolspelers en dan waren er de terroristische aanslagen op 11 september 2001, waardoor de nadruk op de post-apocalyptische setting moest worden afgezwakt.


dark_angel_-_ii.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 17:30 door predikerEr zijn 10 bezoekers online