Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


da_vinci_s_demons

Titel: Da Vinci's Demons

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 22 augustus 2013 / België, -

Genre: Fantasy/Avontuur | 59 min. | 12 jaar

Productiemaatschappij: BBC Worldwide Productions - TV Serie (2013–2015) | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 2013 - (28 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
Goyer,David S.

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Riley, Tom - (Leonardo Da Vinci)
Haddock, Laura - (Lucrezia Donati)
Cowan, Elliot - (Lorenzo Medici)
Chillin, Gregg - (Zoroaster)
Vlahos, Eros - (Nico)

Volledige Rolbezetting - Da Vinci's Demons


Korte inhoudsopgave:
Het verhaal draait om Leonardo da Vinci, een bastaardzoon wiens vader hoog in aanzien staat. Da Vinci woont in Florence, waar hij uitvinder, ingenieur, anatomist en kunstenaar is. Hij komt in contact met de familie De' Medici, de heersers van Florence. De familie is tolerant, en is zeer populair in Florence. Graaf Riario, neef van de paus, is van plan in oorlog te gaan met Florence, om zo weer het land terug te nemen wat ooit bij Rome hoorde. Door de dreigende oorlog huurt de heerser van Florence, Lorenzo I de' Medici, Leonardo in als wapenontwerper, waarna een oorlog tussen de Kerkelijke Staat en Florence steeds dreigt. Naast de dreigende oorlog met Rome, is er ook nog iets anders wat Leonardo interesseert. Hij heeft van een mysterieus figuur genaamd De Turk, gehoord over Het Boek der Bladeren. De Turk hoort bij een orde genaamd De Zoons van Mithras, die een zoektocht hebben voor het boek. Leonardo heeft in een boek van een Zoon van Mithras, die is opgehangen wegens stelen, een nog niet ontdekt landschap gevonden. Het is later duidelijk dat dit Zuid-Amerika moet voorstellen. De grootvader van Lorenzo, die ook lid van de orde is, wordt een profetie verteld, waarin wordt beschreven dat Leonardo Het Boek der Bladeren zal moeten vinden. Cosimo, de grootvader van Lorenzo, krijgt daarbij ook een kompas, dat uiteindelijk aan Leonardo doorgegeven zal moeten worden, zodat hij het boek kan vinden. Leonardo is geïnteresseerd in het vinden van het boek, omdat hem verteld is dat in het boek het lot van zijn moeder staat, net als alle andere vragen die iedereen zich afvraagt. Nadat de expeditie naar Zuid-Amerika, waar Leonardo het boek kan vinden, gepland is, komt hij te weten dat de familie Pazzi, de rivalen van de Medici's, op het punt staan een aanslag te plegen op de familie De' Medici. Leonardo moet beslissen of hij de expeditie voort zal zetten, of dat hij Florence zal redden door de familie De' Medici van een aanslag te behoeden. Uiteindelijk besluit Leonardo het laatste, en is net op tijd bij de kerkdienst waar de aanslag zich plaatsvindt, om Lorenzo zijn leven te redden. De twee rennen een zaal naast de kerk in, en doen de deur op slot, waarna het seizoen eindigt wanneer Riaro, die ook bij de aanslag aanwezig is, de deur openschiet met een kannon.

Opmerkingen:
De serie is vrij goed ontvangen en scoort een 8,2 op IMDB. De serie wordt echter wel bekritiseerd om zijn historische onjuistheid.

Info:
Da Vinci's Demons is een Amerikaans-Engelse serie over het vroegere leven van ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie Leonardo da Vinci. In de Verenigde Staten wordt de serie uitgezonden op Starz en in het Verenigd Koninkrijk op Fox. De serie is ontwikkeld en geproduceerd door David S. Goyer. Seizoen 1 telt 8 afleveringen, en Starz heeft een tweede seizoen bevestigd.


da_vinci_s_demons.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 17:27 door predikerEr zijn 4 bezoekers online