Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


da_lotte_blev_usynlig

Titel: Da Lotte blev usynlig

Nederlandse/Belgische titel: Als Lotte onzichtbaar wordt

Uitgebracht: Nederland, 22 november 1988 / België, -

Genre: Fantasy | .. min. | .. jaar

Productiemaatschappij: Danmarks Radio (DR) - | TV Miniserie | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: Denmark, 2 januari 1988

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
Hjulmand, Casper - (Øffe Henriksen)
Rasmussen, Mathilde Gersby - (Lotte Henriksen)
Nielsen, Finn - (Jørgen)
Helger, Anne Marie - (Gudrun Henriksen)
Carlsen, Jan Ehler - (Mads)

Volledige Rolbezetting - Da Lotte blev usynlig


Korte inhoudsopgave:
De 10-jarige Lotte is een heel gewoon meisje met rode krulletjes. Ze woont met haar moeder Gudrun, haar vader Jørgen en haar broer Øffe ergens in Denemarken. Op school zit ze naast haar beste vriendinnetje Tanja. Omdat Øffe ouder is dan Lotte behandelt hij haar vaak als een klein kind. Als hun ouders allebei aan het werk zijn tekent Lotte met de lippenstift van haar moeder een gezicht op haar buik. Øffe, die op zijn kleine zusje moet passen, wordt boos en zet Lotte tegen haar zin onder de douche. Daar ziet hij dat de navel van zijn zusje plotseling groeit. Als Lotte erop drukt wordt ze in één keer onzichtbaar. Øffe is stomverbaasd als hij zomaar de zeep voorbij ziet “zweven”.

Ook Lotte heeft niet gelijk door dat ze onzichtbaar is geworden, dat merkt ze pas als ze in de spiegel kijkt. Al snel komt Lotte erachter dat wanneer ze nog een keer op haar navel drukt Øffe haar weer kan zien. De volgende dag heeft Øffe een idee voor een goocheltruc bedacht waarmee hij geld kan verdienen. Met behulp van een onzichtbare Lotte lijkt het net of hij voorwerpen kan laten zweven. Eerst laat hij zijn act alleen aan zijn vriendje Mads zien, en al snel komen alle buurtkinderen naar de voorstelling kijken. Maar Lotte vindt er al snel niets meer aan en wil niet meer meedoen. Ze wil haar moeder helpen die als secretaresse voor de onvriendelijke meneer Mikkelsen werkt.

Lotte besluit een dagje mee te gaan naar kantoor. Maar haar moeder weet nog van niets en zal haar onzichtbaarheidsnavel het blijven doen?

Opmerkingen:

Info:
Deze serie is gebaseerd op het kinderboek 'Da Lotte blev usynlig' van de Deense schrijver Thorstein Thomsen, waar in 1988 een Nederlandse vertaling van is verschenen. De serie is op zondagmorgen herhaald in Villa Achterwerk, en later ook nog door KinderNet, beide keren onder de titel Lotte.


da_lotte_blev_usynlig.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:50 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online