Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


craig_daniel_-_biografie

Craig, Daniel

Biografie


Daniel Wroughton Craig (Chester, 2 maart 1968) is een Engels acteur.

Craig werd geboren als zoon van een staalwerker en een lerares kunst. Hij groeide op in Liverpool, waar hij op rugby zat, en verhuisde naar Londen toen hij 16 was om bij het National Youth Theatre te gaan. Later verzekerde hij zich van een plaats op de Guildhall School of Music and Drama. Craigs filmcarrière begon met The Power of One in 1992.

In 2005 volgde Craig Pierce Brosnan op als de vertolker van James Bond. Hij heeft voor vijf films getekend. De eerste daarvan, Casino Royale, verscheen in november 2006. Zijn tweede Bond-film, getiteld Quantum of Solace verscheen twee jaar later, in november 2008.

Craig was getrouwd met de Britse actrice Fiona Loudon, met wie hij een kind kreeg, genaamd Ella (geboren 1992). Het paar scheidde later weer. Ook had Craig een relatie met de 11 jaar jongere filmproducer Satsuki Mitchell. In juni 2011 trouwde hij met de actrice Rachel Weisz.

De volgende Bond-film waarin Craig zal meespelen, heet Skyfall, die in het najaar van 2012 in de zalen te zien zal zijn.

craig_daniel_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:54 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online