Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


cox_courteney_-_biografie

Cox, Courteney

Biografie


Courteney Bass Cox-Arquette (Birmingham (Alabama), 15 juni 1964) is een Amerikaanse actrice die onder meer tien jaar Monica Geller speelde in de Amerikaanse televisieserie Friends.

Cox begon haar acteercarrière met een korte rol in de soapserie As the World Turns en in The Misfits of Science (rond 1984), een kort lopende sci-fi serie over een groep wetenschappers. Hierin speelde ze naast Max Wright (Willy Tanner uit Alf) Door Brian De Palma werd ze uitgekozen om de fan te spelen die door Bruce Springsteen, haar oom vanuit haar moeder's kant, uit het publiek wordt getrokken in de videoclip van Dancing in the Dark. Na een aantal kleine rollen in televisieseries, werkte ze mee aan Family Ties als vriendin van Michael J. Fox.

Na het einde van Family Ties raakte haar carrière in een dip tot ze naast Jim Carrey in de film Ace Ventura: Pet Detective speelde. Een jaar later werd ze Monica Geller in de televisiehit Friends. Naast haar werkzaamheden in Friends speelde Cox in verschillende films.

Ze trouwde met acteur David Arquette op 12 juni 1999. Cox leerde hem kennen tijdens de opnames van Scream. Tijdens de opname van deel 1 raakten ze verliefd, tijdens deel 2 waren ze verloofd en tijdens deel 3 waren ze getrouwd. Cox beviel op 13 juni 2004 van een dochtertje. In oktober 2010 werd bekend dat Cox en Arquette na elf jaar gingen scheiden.

Nadat de serie Friends in 2004 afliep, duurde het 2,5 jaar voordat ze met een nieuwe serie op televisie kwam. Ditmaal als Lucy Spiller, de editor van magazine DirtNow, in de serie Dirt. Van deze serie was ze, samen met haar man, executive producer.

cox_courteney_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:54 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online