Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


copy_c_ts
Boektitels: C > - 101 t/m 200

Titel: Copy C@ts
Originele titel: Copy C@ts (1997)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:

Auteur:

Wilhelm, Andreas
Vertaling: Jonckheere, Sofie De
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Uitgeverij Clavis, Amsterdam/Hasselt (1998)
Redactie:
Druk: …e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 150
Genre: Fantasy

ISBN: 90-6822-581-2
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Anna is vanuit de stad naar het platteland 180 kilometer verderop verhuisd. Ze vond het helemaal niet leuk, maar haar vader moest het voor zijn werk. De eerste dag kwamen er geen brieven van haar vriendinnen; dat vond ze wel jammer, want ze had niets te doen. Ze ging daarom maar een eindje wandelen in de buurt. Ze kwam een heel mooi paard tegen. Ze wou hem naar haar toe lokken, maar het paard was bang voor haar. Tegen de avond ging ze maar weer naar huis. De volgende middag kwamen er twee brieven. Eigenlijk wou ze even naar het paard heen, maar ze wou eerst de brieven lezen. De een was van Nicol en de andere van Chippy(Mark). Chippy had een goed idee. Hij dacht dat ze allemaal wel op het internet aangesloten konden worden en dan konden ze met elkaar chatten. Anna vond het een goed idee en ze werkten het verder uit. Anna vroeg aan haar vader of ze op het internet aangesloten mocht worden. Een paar dagen later stond er een computer bij Anna in huis en na een week kon ze op internet.
Chippy had er voor gezorgd dat de anderen ook internet wouden en ze kregen het. In de tussentijd had Anna al heel wat van het internet geleerd. Ze had zelfs al een vriendin op internet. Ze heet Conni(dat dacht Anna). Conni had Anna al met heel veel dingen geholpen en Anna vroeg of ze alleen met haar vrienden in een conferentieruimte mocht. Conni vond het goed en ze gingen die middag gezellig chatten.
Een paar weken later had Tom naar Anna een email gestuurd. Hij had een eigen forum gemaakt dat de naam Copy C@ts kreeg. Waarom heet het zo? Omdat hij een handel op het Internet wou beginnen. Hij wou allemaal spellen op het internet opzoeken die in de winkel heel duur waren en die wou hij verkopen voor veel minder geld. Anna stribbelde eerst tegen maar later deed ze toch mee. Het ging allemaal goed totdat de derde klant kwam. De derde klant die noemden ze de Klapper omdat het hun ƒ 3000,- opleverde. Op de dag dat ze het zouden verkopen gingen ze al vroeg met elkaar chatten hoe ze het zouden aanpakken. Ineens kwam er iemand binnen. Het was de Klapper. Ze begonnen te onderhandelen en Tom zette het spelletje op internet zodat de koper het kon downloaden. Ineens kwam er bij Anna nog een schermpje in beeld. Iemand ging met haar privechatten. Het was Conni. Ze zei dat die man van de politie was en dat hij de bende wilde arresteren. Zodra de Klapper dat ding gedownload heeft ben je erbij. Anna wou het niet geloven. Ze ging gewoon verder met de klant die ineens zei dat hij de politie was en dat ze zich strafbaar hadden gemaakt. Conni die veel verstand heeft van internet had snel alle gegevens van de bende gewist en het forum verwijderd. Anna vond het heel goed van Conni. Ze hebben nog een paar keer gechat en ze hadden met elkaar afgesproken om een keer naar de stad te gaan. Toen Anna in de stad kwam zag ze dat Conni een jongen was en zei dat ze dat wel even had kunnen vertellen (Conni was haar naam op het internet; in het echt heet hij Corneel).


copy_c_ts.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:55 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online