Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


conrad_patrick_-_biografie

Conrad, Patrick

Biografie


Patrick Conrad (1945), Vlaams dichter, scenarioschrijver, regisseur en schrijver van (misdaad)romans. Hij was een van de stichters van het befaamde Antwerpse dichtersgenootschap The Pink Poets. Hij heeft drie films gemaakt, waarvan Mascara (met Charlotte Rampling de bekendste is). België was hem al snel te klein en hij woont een groot deel van zijn leven in de Provence.

In het misdaadgenre schreef hij de zogenaamde L-trilogie: Limousine, Louisiana en Luwte, een reeks met de Antwerpse adjunct-commissaris Pol Courtois in de hoofdrol. Conrads stijl wordt gekenmerkt door zwarte humor en soms gruwelijke beschrijvingen.

Met Starr won Conrad de Diamanten Kogel 2007.

“Luwte drijft op een spel met de talrijke clichés van het misdaadgenre: de aan lager wal geraakte ex-speurder Pol Courtois gaat in zijn blinde begeerte voor de jeune femme fatale Lee (Engels voor 'luwte') als 'een geprogrammeerde moordmachine' voor de maffiabaas daddy Harry Lomax werken en wordt langzaam maar zeker in een draaikolk van moord en bedrog gezogen.” (Kristoff Tilkin in Humo.) Ik denk en leef als een kunstenaar. Ik laat mij leiden door mijn impulsen en verlangens, ook al weet ik dat ik daardoor vaak dingen kapotmaak. Ik ben een dolle hond die altijd maar verder op zoek naar een beetje geluk in het leven. En als ik dat geluk eenmaal heb gevonden, heb ik de gewoonte het kapot te slaan. Ik laat een spoor van ruïnes achter me. […]

Ik heb een vreselijke angst om weg te zakken in een dagelijkse sleur, omdat die mijn creativiteit aantast. Ik zou geen boeken kunnen schrijven als mijn leventje ordelijk en georganiseerd verliep.

conrad_patrick_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:55 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online