Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


conaway_jeff_-_biografie

Conaway, Jeff

Biografie


Jeffrey Charles William Michael (Jeff) Conaway (New York, 5 oktober 1950 – Los Angeles, 27 mei 2011) was een Amerikaans acteur. Conaway speelde Kenickie in de film Grease (terwijl hij Danny Zuko in de Broadway-versie speelde) en was te zien als beginnend acteur Bobby Wheeler in de comedyserie Taxi.

Naast in Grease speelde Conaway 'Zack Allan' in de sciencefiction-serie Babylon 5 en gastrollen in onder meer Happy Days, Murder, She Wrote, Kojak en Matlock.

Conaway was ook te zien in films als The Eagle Has Landed (1976), The Dirty Dozen: The Fatal Mission en I Never Promised You a Rose Garden (1977) .

In 2008 was hij in enkele afleveringen te zien van Celebrity Rehab with Dr. Drew. Conaway, gekluisterd aan een rolstoel en wartaal uitslaand, was er misschien wel het ergst aan toe van alle bekendheden. Toen hij binnen werd gebracht was hij niet alleen dronken, maar had hij ook een grote hoeveelheid medicijnen genomen.[bron?] Hij heeft het programma dan ook niet afgemaakt. Eind februari 2008 maakte hij bekend dat hij zich wilde aansluiten bij de Scientology-kerk.

Op 11 mei 2011 raakte hij in coma, als gevolg van ernstige inwendige infecties. Op 26 mei werd door artsen besloten de beademing te staken, omdat bij Conaway sinds opname in het ziekenhuis geen hersenactiviteit was geconstateerd.

Privéleven

Conaway trouwde op 9 januari 1980 met Rona Newton-John (de zus van Olivia), maar scheidde in 1985 weer van haar. Op 17 augustus 1990 trouwde hij met Kerri Young. De laatste jaren leefden zij gescheiden. Sinds januari 1997 was hij grootvader.

conaway_jeff_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:55 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online