Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


conan_info

Conan - (Strip)

Conan INFO

Conan de Barbaar (Engels: Conan the Barbarian) is een personage uit de boeken van de Amerikaanse schrijver Robert E. Howard, die het personage in 1932 bedacht. Daarna volgden talloze (strip-) boeken, films, televisieseries en computerspellen.

Sword & Sorcery
De Conan verhalen vallen in het zogenaamde Sword & Sorcery-genre, een subgenre van populaire Fantasy-genre. Conan verscheen voor het eerst in het verhaal The Phoenix on the Sword (Ned: De feniks op het zwaard), dat werd gepubliceerd in het pulpblad Weird Tales. Daarna schreef Howard nog zo'n 20 Conan verhalen, voordat hij in 1936 zelfmoord pleegde. Na zijn dood werden verdere Conan avonturen geschreven door L. Sprague de Camp en Lin Carter. Volgende boeken werden geschreven door o.a. Poul Anderson, Robert Jordan en Harry Turtledove.

De avonturen van Conan spelen zich af in het (fictieve) Hyboriaanse Tijdperk, 6000 jaar na de ondergang van Atlantis en 10 000 jaar voor het begin van onze jaartelling, dus zo'n 12 000 jaar geleden. De plaats van handeling is het Thuriaans continent, Howards (fictieve) versie van het Europees, Aziatisch en Afrikaans continent tijdens de laatste ijstijd.

Avonturen
Conan is een Cimmeriaan, een barbaar uit het land Cimmerië in het hoge noorden. Zijn vader was smid en Conan was op zijn vijftiende al een gevreesde krijger. Nadat hij meevocht in de slag om Venarium, een buitenpost van Aquilonië, besloot hij te gaan zwerven op zoek naar roem en avontuur. Hij bevocht talloze monsters, vocht mee in legers, redde dames in nood, vergaarde schatten die hij ook weer makkelijk verbraste, weerstond duivelse tovenaars en leefde een avontuurlijk leven. Later in zijn leven commandeerde hij zijn eigen legers en veroverde uiteindelijk de troon van het machtige Aquilonië.

conan_info.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:55 (Externe bewerking)Er zijn 23 bezoekers online