Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


commijs_harry_-_biografie

Commijs, Harry

Biografie


commijs_harry.jpg

Harry Commijs (5 juli 1947)

Schrijven deed ik al, voor ik naar school ging. Mijn anderhalf jaar oudere zus leerde al schrijven en ze vond dat zo leuk dat ze mij als peuter van vier, de eerste beginselen bij bracht.

Toen ik zes jaar oud was schreef ik mijn eerste verhaal, wat ook nog in de schoolkrant terecht kwam. Mijn professionele “schrijfcarrière” begon ik op achttienjarige leeftijd als leerling-journalist bij de toenmalige Rotterdamse editie van het dagblad Trouw.

Na nog een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het boekenvak (o.a. bij boekhandels in Rotterdam en Den Haag) werd ik copywriter bij een Rotterdams reclamebureau. Na een paar jaar vestigde ik me als free lancer en werkte ik voor diverse bedrijven en bureaus. Daarnaast schreef ik teksten voor televisie, o.a. voor de shows van Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooijer en voor de Stratenmaker op Zee show. Later combineerde ik mijn commerciële werk met het schrijven van korte verhalen: vooral science fiction en misdaad. Verhalen zijn gepubliceerd in diverse tijdschrijften

Nu houd ik me full time bezig met het schrijven van fictie. Korte verhalen met een duidelijke voorkeur voor absurditeit en spanning. Verrassende verhalen die de lezer meer dan eens op het verkeerde been moeten zetten.

commijs_harry_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:56 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online