Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


colmjon_godert_van_-_biografie

Colmjon, Godert van

Biografie


Godert van Colmjon (Amersfoort, 17 oktober 1943 – Heerlen, 11 januari 2009) was een Nederlands zanger en journalist.

Samen met zijn broer Luc vormde hij in de jaren 1950 het duo The Butterflies, dat bekend stond als de Nederlandse versie van de “Everly Brothers”. The Butterflies breken in augustus 1956 door met het nummer Dixieland, een cover van de Muskrat ramble van Louis Armstrong & his Hot Five. Godert en Luc zijn dan respectievelijk 12 en 17 jaar oud. Omdat Godert een stuk kleiner was dan Luc, staat hij bij optredens vaak op een kistje.

Door zijn succes in The Butterflies, kreeg de destijds 15-jarige Godert enkele rolletjes in televisieseries aangeboden. Zo speelt hij Carli in Pipo de clown, Odo in De pruikenmaker en de prins en Joris Willemsz in De schat van Laurens Coster. Daarnaast nam hij in 1960 met acteur Jan Lemaire De zuiderzeeballade op, dat pas in 1962 een hit wordt. Dat nummer wordt echter succesvoller in de versie van Sylvain Poons en Oetze Verschoor. Aanvankelijk zong Godert het met Sylvain Poons voor de radio, maar omdat zij bij verschillende platenmaatschappijen zaten, namen ze afzonderlijk van elkaar, met een andere partner, een eigen versie op.

Op 24-jarige leeftijd probeert Godert van Colmjon nog een comeback te maken met de single Spring lives on the border, maar dit levert geen succes op. [bewerken] De journalist

In 1982 startte Colmjon als journalist bij de Amersfoortse courant. Hij kwam op de kunstredactie te werken. Eerder was hij al werkzaam bij de AVRO (radio). Voor diverse bladen waaronder Trouw, Het Vrije Volk en NRC Handelsblad schreef hij artikelen. Hij stond bekend om zijn mooie zinnen en (te) harde oordelen.

colmjon_godert_van_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:56 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online