Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


cogswell_theodore_-_biografie

Cogswell, Theodore

Biografie


(10 Maart 1918 - 3 Februari 1987), was Amerikaans wetenschaps fictie auteur. Zijn gepubliceerd eerste kort verhaal, “Het algemene Spook„in het tijdschrift Het verbazen (Juni 1952), was een humoristisch verhaal waarin een lang-vergeten onderhoudsbrigade van de Keizer RuimteMarine de belofte van het reinvigorating van het dalen inhoudt Galactisch Imperium. Cogswell schreef bijna 40 verhalen van de wetenschapsfictie, de meesten in de zelfde luchthartige ader zoals zijn eerste, en was mede-auteur van a nieuw in Trek van de ster concessie.

Cogswell was ook de redacteur van long-running „fanzine voor pros ”, Werkzaamheden van het Instituut voor de Studies van de Eenentwintigste Eeuw, een inzameling van wat in 1993 werd gepubliceerd. In dit, bespraken de schrijvers en de redacteurs hun en de elkaars werken.

Tijdens Spaanse Burgeroorlog, diende hij als ziekenwagenbestuurder aan de Republikeinse kant in De Brigade van Abraham Lincoln.

De laatste jaren, het korte verhaal van Cogswell „De muur rond de Wereld„(werd 1962) herontdekt en kreeg veel aandacht vooral aan de vele gelijkenissen tussen zijn voorvechter gepast en Harry Potter: Als Pottenbakker, is Porgie van Cogswell een weesjongen die met zijn tante leeft en de oom, die magisch in school leert, vliegt op broomstick en door een smerige neef constant vervolgd (die, in dit geval, een deel van de magische gemeenschap is). Er is, echter, geen direct bewijsmateriaal dat J.K. Rowling lees het verhaal van Cogwell of door het beïnvloed.

cogswell_theodore_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:56 (Externe bewerking)Er zijn 9 bezoekers online