Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


club_van_draadje_de_-_de_club_van_draadje_knapt_het_op
Boektitels: C > - 101 t/m 200

Titel: De club van Draadje knapt het op!
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel van: De club van Draadje serie

Auteur:

Sluys, Willem N. van der
Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Boom-Ruijgrok (1952)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 128
Genre: Fantasy - Jeugd

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Wat voeren die jngelui daar in Draadjes shack uit? De jongens hebben zenders en ontvangers gebouwd, en Draadje zelf is met 17 jaar de jongste radioamateur van Nederland. Op een avond doen ze iets waar ze zelf van schrikken: antwoorden op een oproep aan een ander station. Ze leggen contact, en de schurken (want dat zijn het, waarmee ze seinen) maken een afspraak voor een ontmoeting aan het strand. Daar gaat Draadje in z'n eentje op af, en prompt wordt hij ontvoerd.

Paniek in huize Van Vliet (bromfiets, snotteren), politie in alle staten… De radioclub luistert verder op de gebruikte golflengte en komt op het spoor van een tak van de bende, die keurig wordt misleid en uitgepeild. Ondertussen komt Draadje er in zijn gevangenschap achter dat hij “toevallig” de zakzender bij zich heeft. Op het laatste restje batterij seint hij noodsignalen, die worden opgevangen door Daantje, het jongste (en eigenlijk illegale) lid van De Club.


club_van_draadje_de_-_de_club_van_draadje_knapt_het_op.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:57 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online