Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


club_van_draadje_de_-_de_club_van_draadje_en_de_geheime_sateliet
Boektitels: C > - 101 t/m 200

Titel: De club van Draadje en de geheime sateliet
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel van: De club van Draadje serie

Auteur:

Sluys, Willem N. van der
Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Straaten, Gerard van
Binnenwerk illustratie(s): Straaten, Gerard van

Uitgever (jaar): Uitgeverij Kluitman, Alkmaar - Zonnebloem (1958)
Redactie:
Druk: …e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 128
Genre: Science Fiction - Jeugd

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Op een avond worden een nieuwe satelliet en grondstation gehoord, en peilingen wijzen uit dat het grondstation bij Otterlo staat. Daar maken Draadje en Bas kennis met een personage uit andere boeken van Van der Sluys, Professor Lepidus. Deze woont in een huis met allerlei moderne snufjes, waaronder een huisrobot en ultrahoogfrequente kookapparatuur.

Deze Lepidus heeft echt veel verstand van de ruimte, begrijpen we al snel! Hij heeft een kunstmaan gelanceerd (met een speciale geruisloze brandstof zodat niemand het heeft gemerkt) die is voorzien van luchtdrukmeters en kwikschakelaars. Ik wijs de onwetende lezertjes erop, dat er in de ruimte geen lucht is, en ook geen zwaartekracht die nodig is om kwikschakelaars te laten werken. Helaas wekt dit geavanceerde technologieproject de ongezonde belangstelling op van enkele schurken uit het oostelijke land Asturanie.

Dat wordt weer kidnappen en zwaaien met pistolen. Laat ik nou niet de clou verklappen en vertellen wie van de jongens Draadje hoort als die na zijn kidnapping radiosignalen uitzendt… Interessanter is het, dat dit kereltje het voor elkaar krijgt om in één boek maar liefst tweemaal als redder van Draadje op te treden!


club_van_draadje_de_-_de_club_van_draadje_en_de_geheime_sateliet.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:57 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online