Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


clare_cassandra_-_biografie

Clare, Cassandra

Biografie


Judith Rumelt (geboren Teheran, Juli 27, 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar young-adult serie The Mortal Instruments en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen, en omgekeerd. The Mortal Instruments

In 2004 startte Clare aan haar eerste gepubliceerde werk, City of Bones, geïnspireerd door het stedelijke landschap van Manhattan. City of Bones werd uitgegeven door Simon & Schuster in 2007. In 2008 en 2009 verschenen de laatste twee delen in de trilogie, City of Ashes en City of Glass, waarna er in 2011 een vierde deel volgde, City of Fallen Angels.

Clare heeft vermeld dat City of Fallen Angels eigenlijk de start is voor een tweede cyclus in de serie, die gevolgd zal worden door City of Lost Souls en City of Heavenly Fire. Ze heeft gezegd dat de nieuwe serie zich zal focussen op dezelfde personages als in de eerste serie, maar er zullen ook nieuwe personages worden geïntroduceerd. “City of Lost Souls” verscheen midden 2012 en het laatste deel zal verschijnen in 2014.

In 2009 maakte Clare bekend dat er ook een serie van prequels zal verschijnen onder de naam The Infernal Devices, dat zich in hetzelfde universum zal afspelen als in The Mortal Instruments, maar dan in de Victoriaanse tijd. De serie bestaat uit drie boeken: Clockwork Angel (2010), Clockwork Prince (2011) en Clockwork Princess (zal verschijnen in maart 2013).

Unique Features and Constantin Films verfilmen de boeken. Jessica Postigo heeft het filmscript van The Mortal Instruments: City of Bones geschreven, gebaseerd op het eerste boek in de serie. Lily Collins speelt in deze film Clary Fray en Harry Potter en Twilight -acteur Jamie Campbell Bower speelt de rol van Jace Wayland. De opnames van het eerste deel begonnen in oktober 2012 en de film The Mortal Instruments: City of Bones ging in augustus 2013 in de bioscoop in première.

clare_cassandra_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:58 (Externe bewerking)Er zijn 23 bezoekers online