Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


ciso_stripgids_info

Ciso Stripgids

Ciso Stripgids INFO

CISO (“Comics Information Service Organisation”) was een Vlaams tijdschrift voor liefhebber van strips. Het verscheen voor het eerst in 1971, als voortzetting van het blad “Bandes”, i.s.m. International Comic Art Fanclub. De drijvende kracht achter deze bladen waren Cees Coenders en Danny De Laet.

Het blad had als opzet relatief goedkope herdrukken uit te brengen van obscure of moeilijk verkrijgbare stripverhalen, doorgaans in album- of tijdschriftvorm. Zo werden er onder meer albums van Willy Vandersteen, Marc Sleen, Bob De Moor, Eddy Ryssack,… uitgegeven.

Om tegemoet te komen aan de behoefte naar informatie over beeldverhalen bracht het blad ook “CISO-Magazine” en “CISO-Supplement” uit. Hierin kon men nieuws en herdrukken van korte verhalen lezen.

Uiteindelijk werd CISO in 1974 herdoopt in het blad Stripgids, onder leiding van Jan Smet. Coenders en De Laet bleven medeverantwoordelijk. Dit blad zou later ook de Stripgidsprijs en de Bronzen Adhemar uitreiken. In 1985 werd het blad opgedoekt.

ciso_stripgids_info.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:58 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online