Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


chase_chevy_-_biografie

Chase, Chevy

Biografie


Cornelius Crane Chase, beter bekend als Chevy Chase (Woodstock (New York), 8 oktober 1943) is een Amerikaans komiek, schrijver en televisie- en filmacteur.

Saturday Night Live

Chase begon zijn carrière als schrijver voor het tijdschrift MAD en het televisieprogramma Channel One. Hij werd beroemd als co-host van de komische show Saturday Night Live. Na zijn vertrek een jaar later heeft hij de show nog meerdere malen gepresenteerd als gastpresentator. Dit ging echter meerdere malen gepaard met incidenten, zo beledigde hij in 1985 zijn homoseksuele collega Terry Sweeney. Tijdens de voorbereiding van de show van 15 februari 1997 plaatste Chase diverse beledigingen aan het adres van verschillende leden van de cast en dat leidde ertoe dat hij voor eeuwig verbannen werd om de show te presenteren. Hij was wel betrokken bij de speciale uitzending bij het 25-jarig jubileum van de show in 1999.

Trivia

Chevy Chase figureerde als 'zanger' in de video-clip van Paul Simons hit You can call me Al. Dit veroorzaakte wat opschudding doordat veel mensen Chevy Chase verwarden met Paul Simon.
In 2007 verscheen bij Virgin Books een biografie van Chevy Chase.

chase_chevy_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:59 (Externe bewerking)Er zijn 21 bezoekers online