Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


chabot_bart_-_biografie

Chabot, Bart

Biografie


Bart Chabot (Den Haag, 26 september 1954) is een Nederlands dichter en schrijver. Hij is tevens de biograaf van Herman Brood.

Chabot werd van de hbs verwijderd, maar rehabiliteerde zich door via mulo en havo alsnog het diploma atheneum A te behalen. Na de militaire dienst 'studeert' hij nog een jaartje Nederlandse taal- en letterkunde aan de Leidse universiteit.

Chabot is, naast zijn dichtwerkzaamheden ook regelmatig in het theater te zien, vroeger met Jan Mulder en Remco Campert, later met Herman Brood of Jules Deelder. Hij brengt tevens singles en cd's uit en is vaste deelnemer aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2005 schreef hij de tekst voor het Groot Kinderdictee en was hij tevens beste “prominente Nederlander” van de deelnemers aan het Groot Dictee. Tevens werd Bart Chabot de slimste Nederlander in 2006.

In 2006 toerde Chabot met Ronald Giphart en Martin Bril in de theatervoorstelling Giphart & Chabot met bril.

In 2007 kreeg hij de Johnny van Doornprijs. Dit was de allereerste keer dat Chabot een prijs kreeg.

In 2010 werd bij Bart Chabot een brughoektumor geconstateerd, waarvoor hij zal moeten worden behandeld. Hij maakte dit op 7 september 2010 bekend in het programma Pauw & Witteman.

Bart Chabot is getrouwd met Yolanda van den Burg en heeft vier zonen.

chabot_bart_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/04 23:59 (Externe bewerking)Er zijn 10 bezoekers online