Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


carson_van_venus
Boektitels: C > - 001 t/m 100

Titel: Carson van Venus
Originele titel: Carson of Venus (1938)

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie: Verschenen in 5 delen

Auteur:

Burroughs, Edgar Rice
Vertaling: ...
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): Eigen Beheer (2006)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 241
Genre: Science Fiction

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
Carson en Duare vliegen in het door Carson gebouwde vliegtuig, een anotar, over de zeeën van Venus. Carson landt de anotar om op wild te gaan jagen maar wordt vrijwel meteen bewusteloos geslagen door leden van het Samary volk, een stam waarin de vrouwen domineren en de mannen zich onderdanig gedragen. Carson en Duare ontsnappen en gaan de lucht weer in. Uiteindelijk komen ze terecht in de staat Korva in het land van Anlap. Ze landen hun anotar bij de stad Sanara, die wordt belegerd door een groep genaamd de Zani. Onder hun leider, Mephis, heeft deze militaristische cultus het gehele Korva al bezet. Sanara is de enige stad die nog niet in handen is gevallen van de Zani, maar de Jong(koning), Kord, is een gevangene van Mephis. Sanara wordt nu geregeerd door de impopulaire neef van Kord, Muso
Muso vraagt Carson om in het geheim een missie uit te voeren in de hoofdstad van de Zani, Amlot. Terwijl hij undercover opereert in de vijandelijke stad, ontmoet Carson de mooie edelvrouw Zerka, die hem vertelt dat er nog een andere jong opgesloten zit in de stad. Deze zou op zoek zijn naar zijn ontvoerde dochter en Carson vermoedt dat deze gevangene weleens Duare's vader, koning Mintep, zou kunnen zijn.
Carson houdt zich bezig met verdere spionage–activiteiten in Amlot en gaat zelfs zo ver om te infiltreren bij de Zani. Hij raakt bevriend met zijn begeleider Mantar. Hij verneemt dat Zerka tegen de Zani rebelleert en leiding geeft aan een geheime beweging om hen omver te werpen. Carson vindt de vader van Duare,Mintep in de kerkers. Een opeenstapeling van gebeurtenissen noodzaken Carson om zo snel mogelijk te ontsnappen uit Amlot om bewijzen naar Sanara te brengen dat Muso samenspant met Mephis om de stad over te leveren aan de Zani. Erger nog, althans voor Carson persoonlijk, de verraderlijke Muso is van plan Duara te dwingen met hem te trouwen. Uiteindelijk komen de Zani ten val, dankzij Zerka's contrarevolutionairen en de dood van hun belangrijkste leiders.


carson_van_venus.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:00 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online