Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


carradine_david_-_biografie

Carradine, David

Biografie


John Arthur (David) Carradine (Hollywood, 8 december 1936 - Bangkok, 3 juni 2009) was een Amerikaans acteur en ex-marinier.

Hij was een zoon van de acteur John Carradine, de broer van Keith Carradine en halfbroer van Robert Carradine. Hij speelde onder meer in de televisieserie Shane en had een hoofdrol in de televisieserie Kung Fu, als de door Amerika vluchtende Chinese monnik Kwai Chang Caine.

North and South

Als Justin LaMotte speelt hij een belangrijke rol in North and South. Justin is de eigenaar van landgoed Resolute. Hij is getrouwd met Madeline Fabray, de dochter van zijn beste vriend die niet weet hoe wreed hij kan zijn. Voor hem is een vrouw iemand die te allen tijde haar echtgenoot dient te gehoorzamen en verder geen rechten heeft. Hij regeert zijn domein met harde hand en mishandelt zijn vrouw regelmatig als ze in zijn ogen iets doet wat hem niet aanstaat. In 1986 wint hij een Golden Globe: Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion Picture Made for TV. North and South is een miniserie uit 1985 gebaseerd op de bestsellertrilogie van John Jakes.

Hij speelde sinds 1964 meerdere rollen in films en maakte een opmerkelijke come-back in 2004 met de film Kill Bill. Tevens speelde hij een kleine rol als Kungfumeester in de aflevering 'Between a rock and a bra' van de serie Lizzie McGuire. Zijn broer Robert speelt daarin de vaste rol van Lizzies vader. Carradine produceerde daarnaast verschillende trainingsfilms met oefeningen in de oosterse sporten Tai chi en Qigong.

Overlijden

Op 3 juni 2009 werd de 72-jarige Carradine gevonden in zijn hotelkamer in Bangkok. Een politiewoordvoerder verklaarde dat Carradine naakt was aangetroffen in een kast met een touw om zijn hals en zijn penis. Volgens verschillende bronnen zou zijn dood het gevolg zijn van een auto-erotisch ongeval.

Op 13 juni 2009 werd Carradine begraven op de Hall of Liberty begraafplaats, te Los Angeles[5].

David Carradine is vijf keer getrouwd, achtereenvolgens met:

Donna Lee Becht (december 1960 - ?) (gescheiden, één dochter)
Linda Gilbert (1977 - 1983) (gescheiden, één dochter)
Gail Jensen (4 december 1988 - 1997) (gescheiden)
Coco d'Este (20 februari 1998 - 12 december 2001) (gescheiden)
Annie Bierman (26 december 2004 - 3 juni 2009)

Met actrice Barbara Hershey had hij een zoon.

Met Annie Bierman woonde hij anno 2005 in Los Angeles, samen met haar vier kinderen en hun vier honden

carradine_david_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:01 (Externe bewerking)Er zijn 7 bezoekers online