Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


carnivale

Titel: Carnivàle

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 16 maart 2005 (DVD premiere) / België, 24 september 2004 (Flemish speaking region)

Genre: Fantasy/Thriller | 60 min. | 16 jaar

Productiemaatschappij: 3 Arts Entertainment | Budget:

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, 14 september 2003 - (24 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
=Knauf, Daniel

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen 0.a.:
= Anderson, Michael J. - (Samson)
= Barbeau, Adrienne - (Ruthie)
Brown, Clancy - (Brother Justin Crowe)
= Christofferson, Debra - (Lila )
= DeKay, Tim - (Clayton 'Jonesy' Jones)
DuVall, Clea - (Sofie)
= Ettinger, Cynthia - (Rita Sue Dreifuss)
= Gallo, Carla - (Libby Dreifuss)
= Huss, Toby - (Felix 'Stumpy' Dreifuss)
= Madigan, Amy - (Iris Crowe)
= Stahl, Nick - (Ben Hawkins)
= Turk, Brian - (Gabriel)
= DeSilva, Craig - (Promo Announcer)
= Salinger, Diane - (Apollonia)
= Bauchau, Patrick - (Professor Lodz)
= Waite, Ralph - (Reverend Norman Balthus)
Savage, John - (Henry 'Hack' Scudder)
= MacDonald, Scott - (Burley)
= Knepper, Robert - (Tommy Dolan)
= Stellman, Michael - (Fire Eater)
= Fleck, John - (Gecko)
= Steben, Karyne - (Alexandria)
= Lynch, John Carroll - (Varlyn Stroud)
= Steben, Sarah - (Caladonia)
= Shields, Blake - (Osgood)
= Vigus, Larry - (Carny)
= Garren, Nicholas - (Roustie)

Volledige Rolbezetting - Carnivàle


Korte inhoudsopgave:
In de eerste reeks van Carnivàle maken we kennis met Ben Hawkins, een arme boerenzoon. Wanneer hij op de vlucht moet slaan voor de politie, vindt hij onderdak bij het rondtrekkende circus Carnivàle. Ben ontdekt al snel dat er in het circus niets is wat het lijkt te zijn. Mysterieuze personages en mysteries kenmerken het dagelijkse leven bij Carnivàle. De directeur van het gezelschap is de charismatische dwerg Samson. Maar die staat onder het gezag van een totaal afgezonderd en onzichtbaar 'management'. Ben bezit genezende krachten en voelt zich al snel thuis in het merkwaardige circus met freaks allerhande. Hawkins krijgt 's nachts echter vreemde visioenen en droomt regelmatig over verleden en toekomst… Ver daarvandaan, in Californië, maakt predikant Justin Crowe exact hetzelfde door. Net als Ben, krijgt ook Crowe dezelfde nare dromen. Veel van Bens dromen blijken bovendien betrekking te hebben op zijn spoorloos verdwenen vader, Scudder. Scudder, die ooit zelf nog voor het circus werkte… Ook de predikant Justin droomt over de mysterieuze Scudder en raakt door hem gefacineerd. Zo komen Justin Crowe en Ben Hawkins steeds dichter bij elkaar in de buurt.

Opmerkingen:
The Russian soldier's (Michael Massee) name is Lucius Belyakov.

Michael J. Anderson was a guest star on “Humbug,” a 1995 episode of “The X-Files” in which he played a hotel owner who was offended when Mulder mistook him for a carnival worker (the episode was about a town inhabited by a large number of retired or wintering carnies). In Carnivàle, Anderson plays the head of a traveling carnival.

Anachronisms: When Iris Crowe kneels by Rev. Norman Balthus' bed in season 2, you can see the elastic of the fitted bottom sheet. Fitted bed sheets were not invented until 1959.

Continuity: In Episode 20, Stumpy invites Jonesy to dinner as the talk next to the Colossus Wheel. Near the end of the conversation, Jonesy's hair parts to the other side

Info:
Carnivàle is een Amerikaanse televisieserie, die door HBO werd uitgezonden. De serie liep van september 2003 tot maart 2005, met een totaal van 24 afleveringen.

Geschiedenis
Het eerste seizoen van Carnivàle werd in 2003 uitgezonden en won een jaar later vijf Emmies. De uitzending van het tweede seizoen volgde in 2005. In Nederland heeft de VPRO beide seizoenen uitgezonden. In België werden beide seizoenen uitgezonden door Canvas.

HBO maakte op 11 mei 2005 bekend, dat het bedrijf de productie van het derde televisieseizoen annuleerde. Dit leidde tot protest onder fans van de serie, die vervolgens een actie begonnen om de serie weer terug op de buis te krijgen. Volgens de president van HBO zou het bedrijf in één weekend zo'n 50.000 protest-e-mails ontvangen hebben. De fans waren vooral boos, omdat ze na twee seizoenen met puzzels, raadsels en mysteries werden achtergelaten, die niet meer zouden worden opgelost. Nochtans werden geen nieuwe opnamen gestart.

Oorspronkelijk zou de serie zes seizoenen duren, die onderverdeeld zouden worden in drie “boeken”, voor elk boek twee seizoenen. Het eerste “boek”, dat zich afspeelt tijdens de Grote Depressie, werd met de eerste twee seizoenen gesloten. De andere twee “boeken” van elk twee seizoenen zouden plaats hebben moeten vinden in respectievelijk 1939-40 en 1944-45, maar deze zouden niet worden opgenomen. Wel ontstond een plan om van het resterende verhaal een film of miniserie te maken.


carnivale.txt · Laatst gewijzigd: 2018/09/16 14:15 door predikerEr zijn 5 bezoekers online