Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


captain_scarlet_and_the_mysterons

Titel: Captain Scarlet and the Mysterons

Originele titel: -

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 14 september 1968 / België, -

Genre: Science Fiction / Aktie | 25 min. | .. jaar

Productiemaatschappij: Century 21 Television | TV Serie (1967–1968) | Budget: £1.500.000 (geschat)

Oorspronkelijk uitgebracht: UK, 29 september 1967 - (32 episodes)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenker(s):
Anderson, Gerry & =Anderson, Sylvia

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Matthews, Francis - (Captain Scarlet)
Bishop, Ed - (Captain Blue)
= Gray, Donald - (The Mysterons)
= Grant, Cy - (Lieutenant Green)
= Wilkin, Jeremy - (Captain Ochre)
= Files, Gary - (Captain Magenta )
= King, Martin - (Guard)
= Morgan, Elizabeth - (Destiny Angel)
= Anderson, Sylvia - (Melody Angel)
= Healy, David - (Commodore Goddard)
= Maxwell, Paul - (Captain Grey)
= Tingwell, Charles 'Bud' - (Captain Brown)
= Hill, Janna - (Symphony Angel)
= Rimmer, Shane - (Confused Partygoer)
= McCallum, Neil - (4th Policeman)

Volledige Rolbezetting - Captain Scarlet and the Mysterons


Korte inhoudsopgave:
Een sciencefictionserie die zich afspeelt in 2068. Tijdens een expeditie naar de planeet Mars hebben enkele astronauten een stad ontdekt die bewoont wordt door de Mysterons. Deze buitenaardse wezens blijken kwaadaardig en willen de aarde vernietigen.

De organisatie Spectrum heeft de opdracht gekregen de aarde tegen de aanvallen te beschermen. Omdat een spectrum alle kleuren verenigd heeft ieder lid van deze organisatie een schuilnaam waarin een kleur voorkomt.

Naast Captain Scarlet zijn dat onder andere Captain Blue, Lieutenant Green en Colonel White, de leider van het team. Naast agenten heeft Spectrum ook vijf vrouwelijke straaljagerpiloten, de Angels. Niemand, ook de kijker niet, weet hoe de Mysterons er uitzien. Zij beschikken over “retro-metabolisme”, de eigenschap om ieder persoon te dupliceren nadat het gedood of vernietigd is.

De Mysterons hebben dat onder andere gedaan met het voormalige Spectrumlid Captain Black. Maar doordat Captain Scarlet (echte naam Paul Metcalfe) ooit een aanval heeft weten te paraderen kan hij nu aanvoelen als er een Mysteron in de buurt is.

Ook kan hij retro-metabolisme op zichzelf toepassen waardoor hij iedere gevaarlijke situatie kan overleven.

Opmerkingen:
It is said that the pilot episode of this series was initially transmitted by original broadcasters ITV at around 1.30am on Sunday 30th April 1967, several months before its debut proper. Unannounced to general viewers and unsurrounded by any other programmes (this was decades before 24-hour ITV) the screening acted as a sampler for potential purchasers.

According to background information about some of the characters produced by Century 21 for its publications, “Captain Scarlet” takes place a few years after the events of “Stingray” (1963), with some SPECTRUM personnel actually veterans of the earlier show's WASP organization. None of this was mentioned on screen, however.

Captain Black looks a lot like Gregory Peck.

Info:
Captain Scarlet and the Mysterons (kortweg Captain Scarlet genoemd) is een Britse sciencefictionserie uit de jaren 1960 met marionetten in de hoofdrol, gemaakt door Gerry en Sylvia Anderson, de makers van de veel bekendere serie Thunderbirds. Net als die serie werd Captain Scarlet een cult-serie en een jaren 60 fenomeen.

Captain Scarlet is stilistisch gezien precies hetzelfde als de Thunderbirds: veel marionetten, veel bordkartonnen decors en veel maquettes. Net als bij de Thunderbirds spelen bijzondere voertuigen en spectaculaire explosies een grote rol. Ook is de bombastische muziek van Barry Gray weer van de partij. De verbinding tussen beide series is het ruimteschip Zero-X dat in de speelfilm “Thunderbirds Are Go” zijn entree maakte voor een rampzalige vlucht naar Mars. Bij de eerste aflevering van Captain Scarlet zien we de Marslander van de Zero-X, de MEV (Martian Exploration Verhicle) weer terug op Mars. De bemanning, waaronder Captain Black, zal onder invloed van de Martiaanse Mysterons komen.

Inhoudelijk is de serie echter heel anders dan de Thunderbirds, het verhaal bevat minder humor, de plot is ingewikkelder en het geweld is realistischer. Captain Scarlet was meer op een volwassen publiek gericht terwijl Thunderbirds meer voor kinderen was.


captain_scarlet_and_the_mysterons.txt · Laatst gewijzigd: 2019/01/26 13:32 door predikerEr zijn 6 bezoekers online