Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


caliban_ii_-_inferno
Boektitels: C > - 001 t/m 100

Titel: Inferno
Originele titel: Inferno (1994)

Subtitel: De nieuwste robotroman! - Isaac Asimov's Inferno
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel II van de Caliban serie

Auteur:

MacBride Allen, Roger
Vertaling: Meeuwes, Maarten
Omslag ontwerp: McQuarrie, Ralph | Omslag illustratie:
Binnenwerk illustratie(s): -

Uitgever (jaar): J.M. Meulenhoff bv, Amsterdam - *M Science Fiction & Fantasy SF 318 (oktober 1994)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering: Paperback
Soort: Roman | Pagina's: 287
Genre: Science Fiction

ISBN: 90-290-4889-1
Opmerkingen:
Behoort algemeen gezien tot Robots & Foundation


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


Korte inhoudsopgave:
De Ruimters waren de voorvaderen van de mannen en de vrouwen die in een grijs verleden met hun robots de Aarde ontvluchtten. Met behulp van de robots terravormden de Rulmters vijftig werelden en schiepen een cultuur van grote schoonheid en verfijning. De Blijvers, robothaters bij uitstek, sprongen voorbij de Ruimtewerelden. Hun wantrouwen en angst Jegens de robots droeg er weinig toe bij Ruimters en Blijvers tot eikaar te brengen, in het eerste deel van de Caliban trilogie werd het wankele evenwicht grondig verstoord, toen op inferno, een van de werelden waar Ruimters en Blijvers een dappere poging deden tot samenwerking, CBN-001 ontwaakte, Caliban, de eerste robot met een gravitronisch brein.

In inferno komt het voortbestaan van dit nieuwe type robot opnieuw zwaar onder druk te staan als de ruimtewereld in hevige beroering wordt gebracht door de afschuwelijke moord op de weinig geliefde gouverneur.
De twee hoofdverdachten zijn de superrobots Caliban en Prospero die, dat weet iedereen, eerder een poging deden het slachtoffer te chanteren, ze bedoelden het echter goed. Beiden veronderstelden de triomf van een nieuwe samenleving te zullen meemaken, maar dat vooruitzicht lijkt opeens onhaalbaar veraf als foute ideologen hun stem laten horen. Er ontstaat gewelddadig tumult en de verantwoordelijke politiefunctionaris Aivar Kresh krijgt opdracht de zaak met uiterste voorzichtigheid te behandelen. Ondanks zijn inspanning worden de complicaties hoe langer hoe groter, tot aan de frappante ontknoping toe.

'De voortzetting van een panoramisch ruimtedrama van de meester van weleer, Isaac Asimov (1920-1992), en een aanstormend Jong talent, Roger MacBride Allen- Science Fiction Chronicle


caliban_ii_-_inferno.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:02 (Externe bewerking)Er zijn 19 bezoekers online