Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


burkunk_wim_-_biografie

Burkunk, Wim

Biografie


Overleden 5 augustus 2008 om 7.55 uur.

Wim Burkunk hield, toen hij nog heel jong was, al van toneel. Hij schreef toen hij zeven was zijn eerste toneelstuk, in een schriftje dat hij steeds bewaard heeft. Ook las hij veel, zelfs zo veel dat de kostschool waarop hij drie jaar zat, extra boeken moest aanschaffen!

Naast zijn andere werk voor toneel ging hij ook toneelstukken schrijven. Voor zijn toneelstukken voor kinderen kreeg hij van de gemeente Amsterdam de Koepelprijs. Hij is werkzaam als begeleider van meditatie- en studiebijeenkomsten en schrijft ook boeken over oosterse filosofie en meditatie.

Wim Burkunk had al verschillende toneelstukken voor kinderen geschreven toen in 1973 zijn eerste kinderboek uitkwam. In de ruim dertig jaar die volgden schreef hij zo´n vijftig kinder- en jeugdboeken. Veel daarvan verschenen bij uitgeverij Zwijsen en zijn bedoeld voor kinderen die (nog) moeite hebben met lezen.

Hij wist heel knap een kort verhaal te maken dat spannend is en echt ergens over gaat. Naast spannende verhalen over verre landen schreef hij ook veel fantastische verhalen, over draken, heksen en tovenaars.

Bijna alle boeken maakte hij samen met zijn vrouw, de actrice Geurts, Mieke.

Wim Burkunk, filosoof, en Jeanette Herder, lichaamsgericht therapeute, vonden elkaar in hun zoektocht naar bewustwording. In hun Spiritueel/Creatief Centrum Spelstudio in Amsterdam combineerden zij meditatie, chanting, Indiase filosofie en spiritualiteit.

Ook waren er workshops voor beeldende creativiteit en bewustwording.

burkunk_wim_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:03 (Externe bewerking)Er zijn 24 bezoekers online