Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


burger_fons_-_biografie

Burger, Fons

Biografie


Fons Burger (Zandvoort 1952) is journalist, schrijver en ondernemer. Burger begon zijn carrière in 1969 bij de Zandvoortse Koerant, een linkse dorpskrant. Ook was hij betrokken bij een plaatselijk actiecentrum voor het milieu, de wereldwinkel en de sleep inn in Zandvoort. In 1973 bouwde hij samen met Derk Sauer het verenigingsblad Twintig van de VVDM om tot een actiekrant in tabloid stijl.

Journalist
In 1975 trad hij toe als onderzoeksjournalist tot de Nieuwe Revu. Hij maakte onder andere deel uit van het team rondom de Lockheed-affaire dat de steekpenningenaffaire rond Prins Bernhard onthulde. Verder werkte hij aan verhalen over de achtergronden van rijke industriële families in Nederland, de oorlogscrisis, de schandalen rond de oliecrisis en de Derde Wereld. In 1981 was hij hoofdredacteur van de Nieuwe Revu, een functie die hij twee jaar vervulde. Hij werd opgevolgd door Derk Sauer.

Rotterdam
In 1987 startte hij het muziekcafé Rotown dat binnen korte tijd bekend werd als kleinschalig podium voor popmuziek. Een jaar later volgde de oprichting van het nachtelijke uitgaanscentrum Nighttown. Nighttown heeft een belangrijke rol in de House scene van Nederland gespeeld. Als ontwikkelaar kon Burger namens de gemeente Rotterdam diverse andere projecten in de culturele sector opzetten. Anno 2011 is hij actief voor meer dan tien plaatselijke kunstinstellingen en podia.


burger_fons_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:03 (Externe bewerking)Er zijn 26 bezoekers online