Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


buffy_the_vampire_slayer

Titel: Buffy the Vampire Slayer

Nederlandse/Belgische titel: -

Uitgebracht: Nederland, 5 april 1998 / België, -

Genre: Fantasy/Aktie | 44 min. | 12 jaar

Productiemaatschappij: = Mutant Enemy - TV Serie (1997–2003) | Budget: $2.300.000 (geschat)

Oorspronkelijk uitgebracht: USA, oktober 1996 (SVA screening)

Regisseur:

Auteur(s) | Bedenkers(s):
= Whedon, Joss

Boek als: -
Strip als: -
Hoorspel / Luisterboek als: -


Acteurs / Stemmen o.a.:
= Gellar, Sarah Michelle - (Buffy Summers (145 episodes, 1996-2003)
= Brendon, Nicholas - (Xander Harris (145 episodes, 1996-2003)
= Hannigan, Alyson - (Willow Rosenberg (144 episodes, 1997-2003)
= Head, Anthony - (Rupert Giles (123 episodes, 1996-2003)
= Marsters, James - (Spike (97 episodes, 1997-2003)
= Caulfield, Emma - (Anya (85 episodes, 1998-2003)


Korte inhoudsopgave:
Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) is een door het lot uitverkoren geboren Slayer, een meisje met bovennatuurlijke krachten dat de menselijke hoop vormt tegen de krachten van het kwaad. Al op jonge leeftijd wordt ze door een 'vreemde man' op de hoogte gebracht van haar buitengewone lot. Buffy is opgeroepen toen ze in LA woonde met haar moeder en vader. Als een Slayer sterft, wordt namelijk automatisch een nieuwe Slayer opgeroepen. In dit geval is Buffy de uitverkoren tiener. Nadat ze een gymzaal met vampiers in brand stak, werd ze van school getrapt. Haar moeder Joyce (Kristine Sutherland) en vader Hank zijn gescheiden en Buffy komt bij aanvang van de serie met haar moeder aan in hun nieuwe woonplaats Sunnydale. Zij is vastbesloten haar 'Slayerbestaan' achter zich te laten en een gewoon puberleven te gaan leiden. Als ze echter op haar nieuwe school -Sunnydale High- komt, maakt haar Watcher, bibliothecaris Rupert Giles (Anthony Stewart Head), haar duidelijk dat ze haar lot als Slayer niet uit de weg kan gaan. Een Watcher is de hoeder van een Slayer die op haar let, haar traint en haar met informatie en advies bijstaat. Haar lot is om (met name) vampiers te doden.

Terwijl ze zich langzaam maar zeker met haar roeping verzoent, sluiten medestudenten Willow Rosenberg (Alyson Hannigan) en Xander Harris (Nicholas Brendon) zich bij haar aan, nadat die bij toeval achter haar geheim komen.

Opmerkingen:
In elk seizoen krijgt Buffy te maken met een grote centrale vijand of vijandige groep.

Joss Whedon, de bedenker van de serie, wilde naar eigen zeggen af van het horror-cliché waarin een tenger blond meisje een binnendoorweggetje neemt over een begraafplaats en zo óf een gruwelijk einde tegemoet loopt óf gered wordt door een zwaarbewapende mannelijke held.

Info:
Buffy the Vampire Slayer is een Amerikaanse televisieserie die evenals de eerder uitgekomen gelijknamige film geschreven werd door Joss Whedon. De serie is een rechtstreeks vervolg op de film, maar met andere acteurs. De eerste uitzending was op 10 maart 1997. De serie werd zeven seizoenen lang tot en met 22 mei 2003 uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender The WB. In België wordt de serie op 2BE uitgezonden. Sinds oktober 2011 wordt de serie in Nederland op Comedy Central uitgezonden.

Buffy was vanaf het begin zo populair dat er een contract volgde voor meer seizoenen en The WB gaandeweg relatief hoge kijkcijfers scoorde. Na vijf seizoenen verhuisde Buffy van The WB naar UPN. Buffy werd gemaakt door 20th Century Fox Television. Vanaf 2 oktober 2001 zond UPN de serie uit, tot en met de laatste aflevering op 20 mei 2003. The WB zond Buffy een laatste keer uit op 17 september 2006, de laatste avond dat het netwerk zelfstandig bestond. Vanaf 2007 werd er een stripboek uitgegeven.


buffy_the_vampire_slayer.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:04 (Externe bewerking)Er zijn 25 bezoekers online