Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


brugman_gideon_-_biografie

Brugman, Gideon

Biografie


brugman_gideon.jpg

Gideon Brugman (Dordrecht, 11-7-1942) studeerde aan de Academie van Beeldende Kunst in Rotterdam. Na op een reclamebureau gewerkt te hebben, begon Brugman te tekenen. Hij maakte twee stripalbums voor Uitgeverij Gondolex, over 'Commando Moustache' (1966) op tekst van Theo Kemp. Net als zijn broer Carry, tekende hij ook voor het 'Boemerang' stripboek van deze uitgeverij ('Alfie & Ko' en 'De Lotgevallen van de Stroemf'). Dit boek werd echter door het faillissement van de Gondolex nooit uitgegeven. Pas later verscheen het boek via sluikwegen alsnog op de markt.

Een bewerking van 'De Lotgevallen van de Stroemf' liep onder de titel 'Zonk en Stronk' in 1969 in Robbedoes (tekst Lo Hartog van Banda). Van 1970 tot 1975 verschenen in Pep de avonturen van de professor in de griezologie: 'Professor Ambrosius', met tekst van Ruud Ringers (eerste verhaal) en Lo Hartog van Banda. Van Ambrosius verschenen drie albums.

Tussen 1971 en 1976 tekende Gideon Brugman voor Tina de avonturen van 'Patty', eveneens op tekst van Hartog van Banda. Later ging Brugman zich weer voornamelijk op de reclame richten. In Essef tekende hij echter nog wel 'De Kry-angh Sage' op tekst van Donkersloot, Raymond (1977).

brugman_gideon_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:05 (Externe bewerking)Er zijn 27 bezoekers online