Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


brooks_richard_-_biografie

Brooks, Richard

Biografie


Richard Brooks (Cleveland (Ohio), 9 december 1962) is een Amerikaans acteur, filmregisseur en zanger.

Biografie

Brooks heeft gestudeerd aan de Interlochen Center for the Arts[1] Michigan in acteren, dansen en stemwerk. Hierna verhuisde hij naar New York City en werd student aan een professionele theaterschool. in de begin jaren tachtig verhuisde hij naar Los Angeles om zich te richten op het acteren op televisie.

Brooks begon met acteren in 1983 met de televisieserie Hill Street Blues. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en films, het meest bekend is hij van zijn rol als openbare aanklager Paul Robinette in de televisieserie Law & Order waarin hij in negenenzestig afleveringen speelde (1990-2006). Brooks was één van de eerste acteurs die begonnen met deze televisieserie.

Brooks is ook actief als filmregisseur, in 1998 regisseerde hij de film Johnny B Good. Brooks is ook actief als zanger en heeft een eigen muziekalbum uitgebracht met de naam Smooth Lov en is vooral in R&B stijl, tevens heeft hij een eigen muziekproductie bedrijf opgericht genaamd Flat Top Entertainment LLC.

brooks_richard_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:05 (Externe bewerking)Er zijn 9 bezoekers online