Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


brilstra_2_-_brilstra_s_bromvlieg_verovert_het_luchtruim
Boektitels: B > - 801 t/m 900

Titel: Brilstra's bromvlieg verovert het luchtruim
Originele titel: -

Subtitel: -
Afwijkend titelblad: -
Officiële 1e publicatie:
Deel 2 van de: Brilstra serie

Auteur:

Hildebrand, Anton D.
Vertaling: -
Omslag ontwerp: … | Omslag illustratie: Stapel, G.
Binnenwerk illustratie(s): Stapel, G.

Uitgever (jaar): H. Meulenhoff, Amsterdam (1954)
Redactie:
Druk: 1e | Uitvoering:
Soort: Roman | Pagina's: 152
Genre: Science Fiction - Jeugd

ISBN: -
Opmerkingen:


Strip als: -
Hoorspel als: - | Luisterboek als: -
Film als: - | TV Serie als: -


e-Boek niet aanwezig


Korte inhoudsopgave:
In een klein dorp, Ondermaten geheten, landt op een dag een hélicoptère. Hierdoor krijgt Brilstra, de uitvinder van het dorp, een idee voor een uitvinding: “Ik wil een hélicoptère bouwen op een fiets,” vertelt hij zijn zoon Hannes. In diep geheim werken zij samen in de werkplaats aan hun uitvinding, waarmee zij al snel 's avonds laat proefvluchten gaan maken.
De burgemeester van het dorp komt hier achter en wil dit ook wel eens meemaken. Achterop bij Brilstra vliegen zij naar de toren van de oude ruïne, waar zij een noodlanding maken omdat de burgemeester zo moet niezen. Ze landen boven op de toren en dan durft de burgemeester er niet meer af. Brilstra gaat naar huis om een ladder te halen en als hij terugkomt is de burgemeester verdwenen.
De volgende dag komt hij hem echter gewoon weer tegen. De burgemeester vertelt hem dat hij een verborgen trap in de toren ontdekt heeft en dat hij een geheimzinnige kist gevonden heeft. 's Avonds gaan Brilstra en Hannes met gereedschap weer terug naar de toren en openen de kist, waarin een kleinere kist zit. Ook in deze kist zit weer een kleinere kist en deze besluiten ze mee naar huis te nemen. Onderweg laat Hannes de kist naar beneden vallen en het kost hun veel moeite om hem weer terug te vinden Als hij uiteindelijk geopend wordt, zit er een eigenaardig gevormde doos in, gemaakt van een vreemd soort hout. Een zogenaamde foeledoze, zeer oud en kostbaar volgens de burgemeester.


brilstra_2_-_brilstra_s_bromvlieg_verovert_het_luchtruim.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:06 (Externe bewerking)Er zijn 9 bezoekers online