Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


brand_kurt_-_biografie

Brand, Kurt

Biografie


(10. Mai 1917 in Barmen; † 8. November 1991 in Kaltern, Südtirol)

De schrijver Kurt Brand werd geboren in Wuppertal-Barmen, Duitsland. Rond april 1962 sloot hij zich aan bij het Perry Rhodan team voor het schrijven van nummer vierendertig. In 1965 schreef hij met nummer tweehonderdacht zijn laatste deel voor de PR serie.

In 1971 begon hij te schrijven voor zijn serie 'Ruimteschip Promeet'. Deze serie heeft hij zelf bedacht en was eigenlijk een concurrent van de PR serie. Tot 1974 schreef hij, ook onder pseudoniem, vele delen voor deze reeks die in Duitsland bij nummer vijfenzestig werd beëindigd. Eind jaren '80 sloot hij zich weer aan bij het PR team maar schreef zelf geen delen meer. Op 30 november 1991 overleed hij in Kaltern (Zuid Tirol), Italië.

In Nederland zijn er in totaal twaalf delen uitgebracht en een omnibus met deel 1 t/m 4. De Nederlandse twaalf delen zijn in een andere volgorde uitgebracht dan de Duitse en in enkele gevallen is een andere auteur bij het verhaal vermeld. Kurt Brand gebruikte vele pseudoniemen en het is daarom moeilijk te achterhalen of hij alle delen heeft geschreven.

brand_kurt_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:07 (Externe bewerking)Er zijn 6 bezoekers online