Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bos_reg_-_biografie

Bos, Reg Auteurs profiel | Reg Bos Auteurs Café

Biografie


Reginald Bos, geboren 24-06-1945 te Amsterdam. Zoon van Harry Everardus Bos en Stephanie Mansberger.

Trouwde zijn Nelly in maart 1968 en is sindsdien met haar samen, zij hebben een dochter Esther en een kleinkind Lisa. Nelly en Reg hebben in Duitsland, voordien in Spanje en weer daarvoor 18 jaar in Alkmaar gewoond, hij en Nelly zijn opgegroeid in Amsterdam. Op dit ogenblik wonen Reg en Nelly in Hoogeveen.

Hij heeft meer als 30 baantjes gehad (met die van 1 dag meegeteld) en heeft ook nog even de zeeën bevaren, was zeven jaar lang barkeeper in Amsterdam, heeft bloemen naar Duitsland gebracht en een paar stalletjes en een bloemenwinkel in Duitsland gehad. Hij doorliep op latere leeftijd de Grafische school en heeft zich gespecialiseerd in mechanisch- en handboekbinden.
Zijn laatste werkgever was de WSW alwaar hij werkte bij het UVA in Amsterdam waar hij een boekbinderij'tje opzette en later bij het Gemeente Archief alwaar hij een opleiding papier, perkament en leer restauratie volgde, de laatste jaren bij de WSW werkte hij op de prepress van een drukkerij, waar hij aan het DTP'en was.

Hij las al Fantasy, volgens eigen zeggen, toen hij kon lezen net als iedereen met ongeveer 4 jaar dus.

Zijn grote passie is SF & Fantasy en dan vooral boeken en films.
Volgens zijn eigen zeggen is zijn grote 'tik' dat hij alles op dit gebied wil, nee eigenlijk moet, rubriceren. Hij moet eenvoudig weten wie wat waar en hoe, en dan moet het ook nog allemaal netjes op een rijtje staan. Daar is hij dus zijn halve leven mee bezig, (hij houdt van een beetje overdrijven want dan blijft het leuk), een groot aantal jaren mee bezig dus. Hij heeft de Science Fiction & Fantasy Bijbel samengesteld en is de oprichter van SFANpedia.nl, waar hij als een bezetene dag en nacht aan werkt, waarom weet hij niet want het komt toch nooit klaar.

Hij wil nog wel even kwijt dat hij nooit naar verjaardagen gaat (dus stuur me maar geen verjaardagsuitnodiging), hij niet van barbeknoeien houdt en gewoon de Hollandse pot het lekkerst vindt. Dit liegt hij want op Indisch en Chinees eten is hij ook gek.

bos_reg_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2018/07/23 17:10 door predikerEr zijn 5 bezoekers online