Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


bolland_rob_-_biografie

Bolland, Rob

Biografie


Op 17 april 1955 wordt Rob Bolland geboren in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Rob maakte samen met zijn broer Ferdi zijn muziekdebuut in 1972 met hun eerste hitsingle 'Summer of 71'. Na een succesvolle periode als recording artist begonnen de broers al snel te componeren en te produceren voor andere artiesten. In 1981 richtten zij hun eerste zelfstandige muziekproductie-unit op. Hun eerste zelf gefinancierde productie 'The Domino Theory' — een album dat hun eerste million seller 'You're In The Army Now' bevatte. Na succesvolle tours door heel Europa kregen zij in 1985 het aanbod om de Oostenrijkse zanger Falco te produceren. De allereerste song die zij met deze excentrieke artiest opnamen was 'Rock Me Amadeus'. Dit bleek een schot in de roos. 'Rock Me Amadeus' werd in meer dan 32 landen een nummer 1 hit waaronder USA en UK. Er volgden nog 5 albums en vele succesvolle singles gedurende deze samenwerking w.o. 'Jeanny', 'Vienna Calling' en 'Coming Home'.

De Engelse band Status Quo had inmiddels hun eigen versie van het nummer 'In The Army Now' opgenomen en had dit wederom tot een multi-million seller gemaakt. Gedurende deze en de daaropvolgende jaren zou Rob Bolland met een indrukwekkende reeks nationale en internationale artiesten werken.

In 2001 wordt o.l.v. Joop van den Ende begonnen aan de musical 'Drie Musketiers'. Een lang en creatief proces gaat vooraf aan de première in maart 2003 in het 'Nieuwe Luxor Theater' te Rotterdam. Daarna volgt een reeks succesvolle voorstellingen gedurende een periode van 4 jaar in het 'Theater des Westens' te Berlijn en het 'Apollo Theater' te Stuttgart. Het resultaat: meer dan anderhalf miljoen bezoekers. Een record voor een van oorsprong Nederlandse musical!

2007 — release van de speelfim 'Falco — Verdammt Wir Leben Noch'. Rob is samen met zijn broer verantwoordelijk voor de soundtrack en tevens mede producent van één van de succesvolste Oostenrijkse films aller tijden. Hun artiest Falco is even succesvol als in zijn hoogtijdagen. Van zijn albums worden opnieuw meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

Met 5 Exportprijzen, de Gouden Harp, meer dan 100 gouden — en platina platen en meer dan 65 miljoen verkochte units wereldwijd, is Rob Bolland de meest succesvolle Nederlandse producer/componist aller tijden.

Op dit moment houdt Rob zich bezig met tal van projecten. Muziekprojecten in zowel Duitsland als Engeland, twee nieuwe musicals, het ontwikkelen van multimediale, muziek gerelateerde tv/internet concepten.

Zijn jarenlange ervaring op het hoogste niveau in de muziekbusiness op zowel zakelijk als creatief vlak stelt hem in staat anderen te inspireren en te motiveren waar het gaat om gepassioneerd je doel te bereiken. Hij zal dit tijdens zijn presentaties met tal van voorbeelden en anekdotes ondersteunen o.a. door korte analyses van sommige van zijn grootste hits. Dit uiteraard muzikaal ondersteund.

Bron: speakersacademy.nl/speakers/rob-bolland

bolland_rob_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:10 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online