Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


boer_angelique_de_-_biografie

Boer, Angélique de

Biografie


Angélique de Boer (Groningen, 25 november 1947) is een Nederlands actrice.

Angélique de Boer doorliep de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, maar speelde hoofdzakelijk toneel. Zij was aan verschillende theatergezelschappen verbonden, zoals Toneelgroep Globe en het Mickerytheater (Amsterdam), Toneelgroep Theater (Arnhem), Genesius (Groningen) en Katrijn Theaterprodukties te Amsterdam.

Daarnaast speelde zij veelvuldig in televisieseries, zoals in Klaverweide de rol van Suzanne Rasterhuis. Onder regie van Kees Brusse vertolkte zij de rol van Marie-Josette Duwaard in de musical 'Hé, kijk mij nou!', een productie die ook in het theater te zien was. In Medisch Centrum West speelde ze de rol van Maria Westervoort in de moeder-dochterrelatie met actrice Fiet Dekker.

Ook verleende Angélique de Boer haar stem aan talloze hoorspelen en andere radioprogramma's, teken- en live-actionfilms, audiovisuals en reclamespots. In de Efteling is ze te horen als de vertelster van het sprookje 'De Chinese nachtegaal'.

De laatste jaren werkt De Boer ook als regisseuse van onder andere Free Willy 2, Disney's Dieren van het wakkere woud, De Hopeloze Heks en Being Ian.

boer_angelique_de_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:11 (Externe bewerking)Er zijn 4 bezoekers online