Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


boekestein_jaap_-_biografie

Boekestein, Jaap

Biografie


De Groothaagse auteur Jaap Boekestein (8 april 1968) groeide op in het tuinbouwgebied het Westland, een streek waar zijn familie al sinds de Middeleeuwen is gevestigd. In maart 1989 debuteerde hij met het verhaal ‘Eeuwige cirkel, De’ in Survival Magazine 40. In vele tijdschriften en bundels volgden nog zo’n tweehonderd sf-, fantasy- en horrorverhalen. In 2003 won hij de Paul Harland Prijs voor beste Nederlandse sf-verhaal met ‘Vrouwe van Excalibur’.

Om zijn brood te verdienen heeft hij een gevarieerde loopbaan opgebouwd. Voor, tijdens en na zijn studies Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en de Opleiding Boekhandel en Uitgeverij aan de Hogeschool van Amsterdam, werkte hij onder andere voor de Tweede Kamer, bij een detectivebureau, als uitsmijter, op de burelen van diverse uitgeverijen en in het gevangeniswezen.

Jaap schrijft al heel wat jaartjes SF, Fantasy en Griezel. Hij stamt uit de ouwe school met voorbeelden als Leiber, Fritz, Vance, Jack, Lee, Tantih, Smitsh, Clark Ashton, Brackett, Leigh en Moore, C. L. en de uitstekende rechter Tie-boeken van Gulik, Robert van. Ook schrijft hij artikelen en columns die regelmatig te vinden zijn in Holland-SF en Pure Fantasy en het verhalentijdschrift Wonderwaan. O ja, hij mag graag op fantasyfestivals en SF-conventies ronddwalen.

boekestein_jaap_-_biografie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/05 00:11 (Externe bewerking)Er zijn 5 bezoekers online